Neurogen ben & mund smerte

03/12/2010 by admin

Neurogen ben & mund smerte

Smerter i fødder og ben, ofte anlagt den ved bestemte stillinger eller positioner, kaldes neurogen. Neurogen forstås smerter stammer i nervesystemet eller som er relateret til funktioner i nervesystemet. Neurogen mund- og ben smerte kan være så simpelt som følelsesløshed og snurren fornemmelser eller en mere alvorlig tilstand resulterer i kirurgi.

Symptomer

Symptomer på neurogen mund- og ben smerte kan begynde med følelsesløshed og snurren i de nedre ekstremiteter og kan resultere i svage ene eller begge ben. Smerterne vil normalt udstråle ned benet og ind i foden. Dette kan føre til gangart problemer, karakteriseret ved en slapping fod under ambulation. Denne tilstand kaldes "foot drop" og kan føre til tab af balance. I ekstreme tilfælde, tarm og blære funktion kan blive nedsat, og svaghed i benene bliver alvorlige. Denne alvorlige betingelse er kendt som cauda equina, en form for lumbal spinal stenose, og kræver operation.

Årsager

Neurogen mund- og ben smerte er ofte forårsaget af degenerative forandringer, der opstår med aldring. Nogle andre årsager kan være tumorer, som tryk på rygmarv og nerver. Tumorer kan forekomme overalt i rygsøjlen og er normalt fra kræft som har spredt sig fra andre områder i kroppen.

Skader fra automobile ulykker kan også forårsage neurogen smerte. Traumer fra disse typer af ulykker kan flytte rygsøjlen ude af trit, forårsager pres på rygmarven.

Arvelighed kan også spille en rolle i neurogen mund og smerter i benene. Personer født med en lille rygmarvskanalen får symptomer i deres yngre år og med alderen.

Diagnose

Flere former for medicinsk billedbehandling kan bruges til at diagnosticere mere alvorlige tilfælde af neurogen mund- og ben smerte, såsom dropfod og spinal stenose. Disse kan omfatte røntgenstråler, magnetisk resonans imaging (MR), myelograms, knogle scanner og edb-aksial tomografi (CT-scanninger).

Ikke-kirurgisk behandling

Ikke-kirurgiske behandlinger for neurogen mund og smerter i benene kan indeholde mange forskellige ting fra medicin til motion. NSAID, som reducerer smerte og inflammation, og analgetika såsom Tylenol ofte er ordineret. Kosttilskud såsom chondroitin og glucosamin er også anbefales. For at opbygge tilbage styrke i spinal muskler, vil nogle læger også anbefale Fysioterapi eller øvelser som cykling og gåture. Rygstøtte bælter kan også hjælpe.

Kirurgisk behandling

I svære tilfælde af neurogen mund og smerter i benene, som spinal stenose, er den mest almindelige operation udført med udpakning Columna laminectomy. Under denne kirurgiske procedure, lamina og spinosus proces i ryghvirvel er fjernet og andre knogle områder er trimmet ned. Risici i forbindelse med denne operation omfatter infektion og skader på nerverne. Det er vigtigt at overveje alle muligheder, når der beskæftiger sig med denne betingelse.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com