Korrekt opbevaring af Lithium batterier

03/08/2010 by admin

Korrekt opbevaring af Lithium batterier

Lithium-ion batterier, om konventionelle eller lithium polymer ("lipo") design, levere pålidelig strøm til bærbare computere, mobiltelefoner og et væld af andre elektroniske enheder. Korrekt opbevaring af lithium ion batterier er afgørende, når du ikke vil bruge dem. Lagring af disse batterier forkert kan skade dem og vil helt sikkert forkorte brugstiden.

Opbevaring Basics

Lithium-ion-batterier er følsomme over for ekstreme temperaturer, især varme. Når du ikke bruger batteriet skal det opbevares på et køligt sted. Lagerområdet skal også være tørt og ikke i et badeværelse eller andet område, der har tendens til at være fugtig. Hvis du ikke har en passende placering, kan lithium ion batterier placeres i en lukket beholder og opbevares i køleskab (ikke en fryser). Undgå at gemme batterierne i områder, der bliver opvarmet af sollys eller andre varmekilder. Endelig, Placer aldrig et lithium ion batteri på en metal eller andre ledende overflade. Dette vil i høj grad øge den hastighed af Self-Discharge, dræne batteriet.

Langtidsopbevaring

Hvis et lithium ion batteri ikke vil blive brugt i en længere periode (uger eller længere), skal være ordentligt forberedt til opbevaring. Opladning af batteriet til kun 40 procent kapacitet. Dette holder langsigtede reduktion af kapaciteten på et minimum med begrænset selvafladning. Du skal genoplade batteriet til 40 procent hver to eller tre måneder.

Intermitterende brug

Bærbare computere og nogle andre enheder vil automatisk oplade et lithium ion batteri kapacitet. Mens dette er praktisk, forkorter det også batteriets levetid. En ladet laptop batteri vil have en indre temperatur på omkring 110 til 115 grader F (45 grader C), godt stykke over det anbefalede opbevaringstemperaturer på 60 grader eller derunder. Hvis du vil maksimere batteriets levetid, køre den bærbare computer eller anden enhed på batteriet indtil det er på omkring 40 procent kapacitet og derefter fjerne den. Når du er klar til at bruge enheden på batteriet igen, geninstaller batteriet et par timer før tid, så det kan bringes til fuld opladning.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com