Hvor lang tid tager det for Tilføj medicin til arbejde?

05/02/2013 by admin

Hvis du eller dit barn var nyligt diagnosticeret med Attention Deficit Disorder, du sandsynligvis holder en flaske af piller og spekulerer på, hvor længe de vil tage for at arbejde. Nogle, som Ritalin eller Adderall, arbejde med det samme, frigive et kemikalie, der kommer ind i blodbanen i en stor nok dosis til at påvirke hjernen, mens andre som Strattera skal bygge over en periode indtil det bliver effektiv.

Typer af Tilføj medicin

FDA har godkendt en række brand-navn narkotika til behandling af symptomer på Attention Deficit Disorder. Nogle er også tilgængelig i generiske formuleringer. Stimulerende medicin er ordineret under mærkenavne som Adderall, Concerta, Daytrana, Focalin og Ritalin, mens Strattera er den eneste ikke-stimulerende godkendt af FDA. Nogle læger kan bruge andre lægemidler til behandling af ADD, der ikke specifikt er godkendt af Food and Drug Administration til behandling af Attention Deficit Disorder. Lægemidler, der anvendes på denne måde, "off-label" omfatter anti-narkolepsi medicin Provigil, visse anti-depressiva eller kosttilskud såsom fiskeolie eller St. John's Wort.

Hvordan fungerer de?

For at forstå, hvor lang tid det tager hver medicin til at arbejde, nødt du til at forstå måde hver er taget. Methylphenidat hydrochlorid, for eksempel, bærer navnet Ritalin. Standard frigivelse Ritalin tages som en pille, hurtigt brudt i maven og absorberet i blodbanen gennem maven vægge.Methylphenidat hydrochlorid er også den aktive ingrediens i:Ritalin LA--en lang handler formel, der nedbryder mindre hurtigt i maven.Concerta og Metadate--forskellige pille teknologi, der leverer stoffet i en lang og vedvarende frigivelse)Daytrana--en hud plaster.Methylin--som en flydende eller chewable tablet.Hver af disse tager et andet beløb af tid til at blive absorberet i blodet på en anden dosis, så regelmæssige Ritalin kan arbejde hurtigere--inden for fem eller 10 minutter--mens Concerta tager lidt længere tid at arbejde, men lastz længere.

Dosering

Selv hvis du tager din piller nøjagtigt som foreskrevet, kan det ikke "arbejde" lige væk, fordi det kan tage et par uger for lægen at få den korrekte mængde ordineret til dig. Hver af disse stoffer kan træffes i forskellige doser, afhængigt af kropsvægt og alvoren af tilstanden, indtil symptomer er lettet. Dette sker gennem en proces kaldet "titrering" hvor lægen begynder med en lav dosis og gradvist eskalerer indtil symptomer er lettet.

Så Hvornår føler jeg det?

Den måde, en stimulans ligesom Ritalin eller Adderall værker ligner den måde aspirin virker. Du tager det, opløser, går ind i blodbanen og gradvist udskilles når du går til badeværelse eller sved. Ifølge Shire Pharmaceuticals er Adderall's standard frigivelse formel fuldt absorberet omkring tre timer efter at du tager det, men du kan føle effekter langt tidligere, som de ydre kanter af pillen begynder at opløse. Adderalls udvidede frigivelse tager omkring syv timer i gennemsnit for at nå det samme niveau i blodbanen, ifølge DailyMed.

Bundlinjen

Der er ingen snit eller tør guide for hvor lang tid det tager medicin arbejde---det kan være nødvendigt at opbygge i din blodbanen for en time eller mere før du begynder at føle sig mere fokuseret, eller du kan være nødvendigt at tage en anden slags medicin eller justere. Generelt, dog alle FDA formuleringer vil arbejde inden for to til fire timer af den initiale dosis, med undtagelse af Strattera, som kræver en uge eller mere konsekvent indtag at bygge til relevante niveauer. Læs oplysningerne om apoteket giver dig med recepten og det vil give dig en god idé om, hvor lang tid tager denne medicin til at arbejde

.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com