Kost For en Type 2 diabetes

02/23/2010 by admin

Type 2 diabetes er forårsaget af kroppens evne til at producere insulin eller korrekt brug af insulin, det producerer. Ifølge den amerikanske Diabetes Association lider 7,8 procent af befolkningen af denne sygdom. Opretholde en spise tidsplan og vælge lavt sukkerindhold fødevarer hjælper kroppens blodsukker udsving. Du kan oprette en diabetisk diæt, der er rigtige for dig.

Glykæmisk indeks

Det glykæmiske indeks (GI) måler, hvordan dit blodsukkerniveau reagerer på fødevarer rige på kulhydrater. At vælge fødevarer med lav eller mellemstor glykæmisk vil ratings hjælp stabilisere blodsukkeret. Protein har generelt de laveste ratings, fordi det ikke har nogen kulhydrater. Kulhydrater, der har et lavt GI omfatter bælgplanter, hele korn brød, de fleste frugter, ikke-stivelsesholdige grøntsager og korn. Specifikke faktorer påvirke glykæmisk rating i fødevarer. Hvis en fødevare er blevet kogt længere, det typisk har en lavere GI rating. Ligeledes, modne grøntsager og frugtjuice har højere ratings.

Bemærk venligst at GI beskriver typen af kulhydrat og ikke angiver, hvor mange kulhydrater er faktisk i fødevarer. Svarende til kulhydrat tælle, det er kun en metode til fastlæggelse af en kostplan. GI bruges til at regulere blodsukkerniveauet, men det bør ikke hele fokus i din kost, fordi det ikke indikerer ordentlig portionsstørrelser.

Kulhydrat tælle

Mange diabetikere bruge kulhydrat tælle for at regulere deres blodsukker. Du kan hæve eller sænke dit blodsukkerniveau, afhængig af hvilke fødevarer, du spiser og hvor meget du spiser af dem. American Diabetes Association anbefaler, at få mellem 45-60 gram kulhydrater om dagen. Dog bør du drøfte med din læge, hvor meget er det rigtige for din kost.

Kulhydrat-rige fødevarer omfatter mejeriprodukter, brød, frugt, kartofler, sukkerholdige fødevarer og forarbejdede fødevarer som kartofler chips. Hvis du vil tælle kulhydrater, kig på fødevareetiketter til at bestemme mængden i hver servering. For eksempel er der 14 g kulhydrater i ét udsnit af hvidt brød, 1/3 kop ris og tre små cookies. Holde en fødevare dagbog, så du kan ordentligt tælle kulhydrater du spiser.

Diabetes madpyramide

Før du følger den mad pyramide anbefalede portioner, Spørg din læge hvor mange kalorier du har brug for at forbruge på en dag. Dette tal afhænger af dit køn, højde og frame størrelse. Brød og korn er i den nederste del af diabetes mad pyramide. Har mellem 6-11 portioner om dagen. Et eksempel på en servering er en skive brød. Det andet lag er delt af frugter og grøntsager. Forbruge mellem 3-5 portioner af grøntsager og to til fire portioner af frugt. En portion er en kop kogte grøntsager og en lille frugt som en abrikos.

Det næste niveau er både mejeri og protein. Mærkbart, er det bedre at have mere protein end mejeriprodukter. En typisk servering af mejeriprodukter er en kop yoghurt. Har to til tre portioner fra denne gruppe dagligt. Du skal have 4-6 ounce af kød eller kød-alternative produkter om dagen. En ounce af protein er ét æg. Fedtstoffer og slik er på toppen, men bør undgås. Hvis du vil lave en mad i fedt, skal du vælge ekstra jomfru olivenolie og fjerne alle mættet fedt fra din kost. Udvikle en kost, der virker for din tidsplan og brug kan ske ved at vælge en metode eller teknik, der matcher din sundhedskrav.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com