Hvordan til at undervise kolostomi pleje

10/01/2016 by admin

Når tyktarmen eller endetarmen er beskadiget fra sygdom, skade eller infektion del af det kan være nødvendigt at fjernes og påsættes igen til maven. En kolostomi tillader afføring at forlade kroppen gennem stomien eller åbning i væggen af maven. Patienter, der må leve med kolostomi skal lære at tage sig af det, forhindre infektion og komplikationer. Undervisning kolostomi pleje kræver tålmodighed og forståelse til at hjælpe patienter justere.

Instruktioner

• Samle leverancer patienten vil bruge. Patienter bliver nødt til at blive fortrolig med forskellige typer pf kolostomi poser, lim til at holde posen i sted og rengøringsmateriel. Sørg for at informere patienterne, hvor de kan købe fremtidige forsyninger.

• Bruge forståeligt sprog. Medicinske terminologi kan være forvirrende for nogen uden en sundhedspleje baggrund. Undervise ved hjælp af vilkår de fleste mennesker har hørt om. Hvis medicinske terminologi, der skal bruges, definere vilkårene før tid.

• Forklare daglige kolostomi pasning. Lære patienterne at fjerne kolostomi taske og erstatte den. Forklare de forskellige typer af tasker såsom dem, der bruger en rem til at holde posen på plads eller poser, som bruger et klæbemiddel. Lære patienterne at rengøre og pleje til huden omkring stomien. Instruer patienterne på spotting tegn på infektion såsom rødme af huden omkring stomien.

• Opfordre patienter til at deltage. Tilskynde patienter til at demonstrere det tilbage efter en demonstration af hvordan til at udføre den daglige pleje. Hænder på erfaringer kan være den bedste måde at lære kolostomi pleje. Husk på patienter kan være tør ved første men ved at tilskynde patienter til praksis og give dem tid, de fleste mennesker vil få hænge af det.

• Tilskynde spørgsmål. Spørge patienter er deres bekymringer. Diskuter rådgive for rejser. Vær sikker på at forklare patienter, de ikke skal lade forlegenhed forhindre dem i at stille spørgsmål.

• Diskutere følelsesmæssig bekymringer. Leve med en kolostomi er en større ændring. Selvbillede min påvirkes. Ud over undervisning adresse de medicinske aspekter af omsorgen for en kolostomi de følelsesmæssige aspekter. Husk på tilpasning til en kolostomi kan være bekymret over udseendet og kan føle sig selv bevidst.

• Nedskrive anvisninger. Ikke alle patienter vil huske alt, hvad der er vist eller fortalte dem. At give patienter oplysninger de kan henvise til, når de er hjemme kan lindre nogle angst om at tage sig af deres kolostomi.

Tips & advarsler

  • Ikke overvælde patienten med oplysninger på én gang. Undervisning kolostomi pleje skal opdeles i et par sessioner.

Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com