PET-scanning sikkerhed

04/10/2010 by admin

PET-scanning sikkerhed

Positron emissions tomografi, også kaldet en PET-scanning eller PET imaging, er en måde at få billeder af kroppen via radioaktive udslip. Disse scanninger er almindeligt anvendt til at påvise kræft eller spredning af kræft, afgøre om hjertet får nok blod og knytte hjernefunktion. Radioaktivitet bekymrer mange mennesker, men PET scanninger er faktisk helt sikker.

Funktion

En PET-scanning, skal du indtage eller anvende en radiotracer--et stof, der indeholder et minut mængden af radioaktivt materiale. Du kan sluge det som en pille, har det injiceres, inhalerer det som en gas eller anvende det som en salve. Sporstof vil i sidste ende ophobes i del af kroppen, der skal scannes. Derefter bruger læger en gamma-kamera og en PET-scanner til at afsløre emissioner fra tracer og få et klart billede.

Fordele

PET scanninger giver flere oplysninger end andre metoder af imaging, herunder x-stråler, CT-scanninger og ultralyd. En PET-scanning kan fortælle lægerne om vigtige kropsfunktioner, herunder hvordan din krop bruger sukker, om visse dele af kroppen får nok ilt, og om du har normale blodgennemstrømning. Når det kombineres med CT-scanninger og Mr oplysninger, kan PET scanninger føre til meget præcise diagnoser.

Overvejelser

Nogle mennesker bør ikke modtage PET scanninger. Gravide kvinder eller kvinder, der har bryst fodring kan være nødvendigt at forsinke deres scanning eller tage forholdsregler foreslået af deres læger. Nogle mennesker har mild reaktioner på radioaktive lægemidler, så medicinsk personale vil bede om eksisterende allergi du har og eventuelle problemer du har haft under andre PET scanninger.

Historie

Ifølge Radiologisk Society of North America, har PET imaging været brugt i over 50 år. I denne periode, har ingen patienter vist langsigtede negative virkninger fra den meget lav dosis af radioaktivt materiale, der anvendes i scanning. Denne type scanning er blevet mere populær som et alternativ til sonderende kirurgi, da det medfører lavere niveauer af risiko. Patienter behøver ikke anæstesi før det gennemgår en PET-scanning.

Potentielle

Da PET scanninger kan identificere ændringer i krop på et cellulært niveau, kan de vise tidlig debut sygdom, før en Mr eller CT-scanning kan afsløre det. Disse scanninger er også sikrere, mere præcise og mindre kostbar end sonderende kirurgi, og kunne opdager succes eller fiasko af kræftbehandlinger på kort sigt.

Advarsel

PET scanning kan producere et forkert resultat i nogle patienter, hvis deres krops kemiske balance er unormal. Patienter, der spiser kort før deres scanning, diabetespatienter og sen ankomst kan alle have problemer med at få en nøjagtig scanning. Nogle mennesker, der er meget overvægtige kan muligvis ikke få en PET-scanning på grund af åbningen størrelsen på konventionelle PET enheder.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com