Graviditet & Bipolar lidelse

12/11/2012 by admin

Millioner af amerikanere lider af bipolar lidelse, en mental tilstand anlagt den ved kemiske ubalancer. Mens håndtering af betingelsen kan være relativt nemt, mange kvindelige patienter bekymre sig, at blive gravid kan forværre betingelsen symptomer og sværhedsgraden.

Hvad er Bipolar lidelse?

Bipolar lidelse er en tilstand forårsaget af kemiske ubalancer i hjernen. Denne betingelse præsenterer med hyppige humørsvingninger og intense følelser. Derudover kan det forårsage depression, tab af appetit, antisocial adfærd og kan endda føre til døden i patienter, der oplever suicidale tendenser.

Bipolar lidelse og graviditet

Bipolar lidelse opstår generelt når patienterne er unge voksne, og kvinder i den fødedygtige alder er således ofte i risiko for at udvikle sygdommen. Derudover er kvinder, der lider af bipolar lidelse syv gange mere tilbøjelige til at være indlagt under deres graviditet og to gange mere tilbøjelige til at lide af en tilbagevendende episode.

Administration af Bipolar lidelse mens du er gravid

Med omhyggelig planlægning, kan kvinder, der lider af bipolar lidelse styre deres sygdom for at minimere sværhedsgraden af symptomerne og reducere risikoen for skader for fosteret. Eksperter anbefaler, at gravide patienter undgå pludselige ændringer i deres medicin, da dette kan øge risikoen for skade på fosteret og muligheden for tilbagefald af sygdommen, inden barnet er født.

Foretrukne medicin for Bipolar patienter

Kvindelige patienter, der lider af bipolar lidelse og er gravid rådes til at tage visse lægemidler og for at undgå andre, for at mindske risikoen for skader for fosteret. Lithium og andre førstegenerations antipsykotika, herunder Thorazine og Haldol, er anbefales, da deres virkning på fosteret er konsekvent minimal. Antikonvulsiva, herunder Depakota og Tegretol, har vist sig for at bidrage til fosteret skader, hvilket resulterer i fødselsdefekter (sund sted). Desuden er patienter, der tager kun en stemningsstabiliserende medicin en lavere risiko for at skade deres Foster end patienter, der tager flere medikamenter.

Fordelene ved Lithium behandling

Mange kvinder også vælge selv at styre deres bipolar lidelse ved hjælp af lithium, som har færre risici for fostret end traditionelle medicin. Mens på Lithium, men er det vigtigt, at patienter drikker masser af vand for at forhindre lithium toksicitet, som kan påvirke patienten og fosteret. Patienter bør endvidere overvåge deres lithium niveauer tæt, især under fødslen af barnet og straks efter fødslen. Dette hjælper med at forhindre tilbagefald i mor og lithium toksiciteten hos spædbarnet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com