Hvad er meningen med STD?

12/10/2012 by admin

Hvad er meningen med STD?

STD er en forkortelse for seksuelt overført sygdom, der er nogen af de sygdomme, der overføres ved seksuel kontakt. Den ældre betegnelse for STD var kønssygdom eller VD, som stammer fra ordet "sygdom af Venus" (Venus var den romerske gudinde for kærlighed).

Væske-overførte sygdomme

Nogle kønssygdomme er passeret gennem seksuel kontakt gennem genital sekreter, såsom spyt, sæd eller vaginal væsker. Genital herpes, kønsvorter, gonoré og syfilis er inkluderet i denne gruppe.

Blod overførte kønssygdomme

Øvrige kønssygdomme kan kun videregives gennem blodbanen. HIV (som fører til AIDS) og hepatitis er kun passeret gennem blod. Selv om de kan gennemføres gennem kropslige sekreter, som sæd, Slim eller spyt, nødt de til at komme ind i blodet af anden person til at inficere dem, være at metode gennem en beskidt nål, en inficeret blodtransfusion eller en åben ømme.

Forebyggelse af seksuelt overførte sygdomme

Selv om de eneste sikre metoder til at undgå kønssygdomme er afholdenhed fra sex, ikke deler kanyler og undgå blodtransfusioner, kondomer og screening af bloddonorer er den mest anvendte forebyggende foranstaltning mod kønssygdomme. desværre kondomer kan bryde og er ikke 100 procent effektiv i forebyggelsen af STD transmission via seksuel kontakt.

Behandling for kønssygdomme

Behandlingsmuligheder afhænger af sygdommen. Nogle sygdomme kan ikke helbredes, såsom HIV, kønsvorter og genital herpes. Andre, kan såsom gonoré og syfilis, helbredes forholdsvis let. Stadig andre kan helbredes, men behandlingen er potentielt opslidende, såsom brugen af interferon for Hepatitis C, som kan tage et år eller mere til at helbrede og gør en person meget syg, mens der behandles.

Betydningen af uddannelse

Uddannelse er en vigtig nøgle til at standse spredningen af seksuelt overførte sygdomme. Jo mere folk ved om de potentielle konsekvenser for at erhverve en STD og de potentielle indvirkning på deres liv, jo mere sandsynligt, de er til at tage passende forholdsregler, være mere selektiv med partnere og bruge forholdsregler med de partnere, de har.

Betydningen af Screening for kønssygdomme

Hvis du er seksuelt aktiv er det dit ansvar at samfundet, dig selv og din seksuelle partnere at få screenet mindst hvert halve år at sikre, at du ikke medbringer nogen kønssygdomme. Nogle sygdomme, såsom HIV, kan være målbart i op til seks måneder efter seksuel kontakt. Hvis du har kun én partner og er tro mod hinanden er dette ikke så nødvendigt efter de første par screeninger.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com