Hvad er gær infektioner?

06/21/2010 by admin

Hvad er gær infektioner?

En gær infektion er en overvækst af en svamp kaldet candida, der forekommer naturligt i kroppen. Mens candida er normalt og sundt i små mængder, skaber det ubehagelige symptomer når det ganger mere end det burde. Betingelsen kan spredes og blive værre, hvis venstre ubehandlet. Mange faktorer kan bidrage til udviklingen af en gær infektion, herunder brug af antibiotika, diabetes, overvægt, graviditet, at tage kortikosteroider, og har et svækket immunsystem.

Typer

Gær infektioner klassificeres og behandles i henhold til hvor de opstår i kroppen. De mest almindelige typer er mundtlig, spiserøret, kutane (hud) og kønsorganer eller vaginal gær infektioner.

Symptomer

Det mest almindelige symptom på gær infektioner er smerter eller kløe i det berørte område. Der kan være et udslæt, der vises normalt rød hvis på huden og det hvide hvis i munden. Vaginale infektioner medføre ofte et hvidt udflåd.

Diagnose

En læge kan stille en diagnose baseret på en visuel eksamen eller symptomer, men den eneste måde at vide med sikkerhed, at det er en gær infektion er at have en kultur, der er testet i et laboratorium.

Behandling

De fleste gær infektioner kan nemt og hurtigt behandles med svampedræbende medicin. De kommer i mange former, herunder cremer, piller, stikpiller og salver.

Overvejelser

Symptomerne på gær infektioner er generelt ikke-specifik, hvilket betyder, at de kan indikere en række betingelser. Derfor er det bedst at se en læge i stedet for at forsøge at diagnosticere og behandle en mulig gær infektion på din egen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com