Er myg dårlige for kvæg?

05/31/2010 by admin

Er myg dårlige for kvæg?

En af de store sygdom-regnskabsmæssige insekter i USA er myg. Ikke blot gør det inficere mennesker med flere sygdomme, men det kan være skadeligt for husdyr. Illinois Department of Health beskriver myg som den mest farlige væsen på planeten, inficerer millioner af dyr og mennesker hvert år.

West Nile-Virus

En af de sygdomme, der overføres til kvæg af myg er West Nile-virus. Myg trækker infektionen fra en fugl, der har virus. Virus overføres til kvæg, når en myg bider dyr for at tage blod. Under dette blod fodring, indsprøjtes virus i dyr, hvor det begynder at formere. I 2011 er der ingen vaccine mod virus når kvæg eller mennesker bliver smittet.

Gul feber

Selv om gul feber er kendt for at inficere mennesker, kan det også inficere kvæg og andre primater. Sygdommen overføres af spyt af en kvindelig myg. Gul feber angriber maven af en kvindelig myg og rejser til spyt kirtler af insektet. Det menes at være opstået i Sydamerika og Afrika, rejser til andre lande gennem slavehandel. En vaccine blev udviklet i 1900-tallet, men i 2011, er der ingen kur en gang indgået.

Anaplasmose

Anaplasmose er en blodsygdom, der overføres til kvæg af myg og andre parasitter. Når smittet, begynder sygdommen at ødelægge de røde blodlegemer af dyret. Kvæg inficeret med anaplamosis kan enten dø eller genoprette i løbet af nogle dage. Alder af kvæget gør en forskel i dødeligheden. Hvis sygdommen ikke opdages tidligt, er det nytteløst at behandle kvæget, fordi behandlingen vil have nogen indflydelse. En vaccine er tilgængelig, vil medvirke til at reducere påvirker af sygdom hos kvæg.

Malaria

Malaria har dræbt millioner af mennesker i hele historien. Flere mennesker er døde af malaria end fra alle de krige, kombineret, men sygdommen påvirker også kvæg. Kun den kvindelige myg bærer den dødelige sygdom og sender det til kvæg. Kvindelige anopheles myg blive smittet med en parasit, der bærer sygdommen. Hvis den kvindelige myg lever længe nok, vil parasitten fuldføre sin DVIKLINGEN cyklus og inficere myg. Højere temperaturer forårsage parasitten til at fuldføre sin malaria udviklingscyklus hurtigere. Malaria påvirker ikke myg ligesom det mennesker og kvæg. Et insekticid er udviklet til at styre myg angreb. Der er et stof, der behandler malaria i kvæg, men nogle myg kan udvikle en resistens over for stoffet over generationer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com