Hvad forårsager tør hovedbund?

04/18/2010 by admin

Miljømæssige årsager til tør hovedbund

Den mest almindelige årsag til tør hovedbund er tør hud, især i de kolde vintermåneder, når den kolde luft udenfor er der imødegås med overdreven varme indendørs. Det kan være forårsaget af indsæbning for meget (forårsager irritation fra shampoo) eller indsæbning for lidt (forårsager et overskud af olie og hud celle opbygning). Kontaktdermatitis optræder når hovedbunden tørrer ud på grund af følsomhed over for hårprodukter og bliver rød og kløende. Alkalisk sæbe kan også udløse tør hovedbund.

Medicinske årsager til tør hovedbund

Tør hovedbund kan også være forårsaget af seborrheic dermatitis, der er irriteret, fedtet hud, og den vigtigste årsag til skæl. Det er rød, fedtet hud, der er omfattet af flaky hvid eller gul skalaer af tør hud, som flage ud. Psoriasis er en kronisk hudlidelse i hvilke døde hud celler ophobes hurtigt, forårsager kløende afskalning af sølvagtige skæl. Malassezia er en gær-lignende svamp, der lever af olie-producerende hårsækkene og forårsager hudirritation og hurtige hud cellevækst og Afkastning. Svingende hormoner kan også forårsage tør hovedbund.

Risikofaktorer for tør hovedbund

Tør hovedbund tendens til at indtræffe fra unge voksenliv gennem midaldrende. Mænd er mere tilbøjelige til at udvikle tør hovedbund, sandsynligvis på grund af hormoner. Dem, der har fedtet hår og fedtet Skalper er mere tilbøjelige til at udvikle tør hovedbund betingelser. En kost mangler i zink, B-vitaminer og visse fedtstoffer er også en bidragyder. Personer med nedsat immunforsvar eller neurologiske lidelser, såsom Parkinsons sygdom, har tendens til at være mere tilbøjelige til at have det. Stress er også en faktor.

Komplikationer af tør hovedbund

Tør hovedbund tendens til at være ganske kløende. Hyppig aflysning kan føre til pauser og blødninger i huden. Enhver form for hud pause er indbydende bakterier, såsom strep og staph, at komme ind og forårsage infektion.

Hjælp til tør hovedbund

Tør hovedbund kan normalt behandles af over-the-counter retsmidler findes i shampoo sideskibene. Kigge efter produkter, såsom Head & Shoulders, Neutrogena T-Gel, Selsun blå og deres generiske modstykker. Hver indeholder forskellige medikamenter, så prøv dem alle indtil du finder den rigtige en for dig. Nogle har også drage fordel af brugen af tea tree olie. Kontakt en læge, hvis efter flere ugers brug disse OTC produkter, symptomer ikke er blevet bedre eller har forværret.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com