Er Bipolar sygdom recessiv eller dominerende?

04/10/2010 by admin

Er Bipolar sygdom recessiv eller dominerende?

En alvorlig sygdom, bipolar lidelse, også kendt som manisk depression, forårsager ekstrem op- og nedture. Episoder af dyb depression og opstemt lykke er forskellige for hver person, om sværhedsgrad og længde af humørsvingninger. Årsagerne til bipolar sygdom er meget kompleks. Det er ikke så simpelt som mærkning sygdom som værende recessive eller dominerende. Genetiske og miljømæssige faktorer alle spiller en rolle i udløser bipolar lidelse, som regel en sygdom, der udvikler sig i ung voksenalder.

Typer

Bipolar lidelse type I: svær humørsvingninger, sker igen og igenBipolar lidelse type II: humørsvingninger, der ikke er så alvorligt som type I-Bipolar lidelse type III: hurtigt skiftende svær humørsvingninger, der kan vende flere gange på én dag.

Miljømæssige faktorer

Sygdom, stressende traumatiske begivenheder, dramatiske ændringer i søvnmønster, og eller stofmisbrug er alle menes at være muligt medvirkende faktorer udløse bipolar lidelse. Mere end halvdelen af de patienter med diagnosen bipolar lidelse har haft problemer med stofmisbrug i deres fortid, efter Gale encyklopædi af psykiske lidelser.

Genetiske faktorer

Mayo Clinic rapporter, at 60% af patienter med diagnosen bipolar lidelse har haft én eller flere familiemedlemmer, der også havde sygdommen. Et barn har en 15-30% chance for at udvikle bipolar lidelse, hvis en forælder har sygdommen, hoppe til 50-75% risiko for udvikling, hvis begge forældre har sygdommen, ifølge børne- og Ungdomspsykiatrisk Bipolar Foundation (CABF). Når der udføres forskning på tvillinger vokser op i særskilte miljøer, konstaterer resultater har vist en stærk sammenhæng mellem enæggede tvillinger med en disposition til bipolar lidelse baseret på deres familie historie, der er meget ens, Dr. Martin Alda. Dr. Alda tilføjer også, at adoptivbørn med en familie historie af bipolar lidelse har en øget risiko for at udvikle sygdom versus adoptionsansøgere uden nogen genetisk bånd til sygdommen. Gale encyklopædi af genetiske sygdomme hævder, at der er om en 70% chance for, at identiske tvillinger vil udvikle bipolar lidelse, hvis begge forældre har sygdommen.

Dominerende eller recessiv?

Bipolar lidelse er ikke anlagt den ved en genet dominerer en anden. Men, undersøgelser har vist at der er visse kromosomer, boliger muterede gener, findes i de fleste patienter med diagnosen bipolar lidelse, ifølge Gale encyklopædi af genetiske sygdomme. Kromosomer er strukturer bygget inden for vores menneskelige celler. De modtagelige gener i kombination med miljømæssige faktorer bidrager til udvikling af bipolar lidelse.

Behandlinger

Behandling af bipolar lidelse er et liv lang bestræbelse. En blanding af medicin og psykoterapi vil give mulighed for en "normal" livsstil. Stemningsstabiliserende, antidepressiv medicin og sovemedicin er foreslået medicin til at bruge, rapporteret af Healthline Networks Inc.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com