Hvad sker der, hvis du mister din milt?

01/01/2011 by admin

Milt funktion

Milten er en knytnæve-formet organ, der er en vigtig del af immunsystemet. Det er beskyttet af den nederste del af din ribben i venstre side af din mave. Milten er en blod filter, fjernelse af beskadigede eller syge celler fra blodet. Det skaber også lymfocytter, som er celler, der beskytter os mod infektioner. I tilfælde af store mængder blodtab gemmer milten ekstra røde blodlegemer skal fordeles, når det er nødvendigt.

Milt fjernelse

Ifølge National Institutes of Health finder fjernelse af milten sted, hvis det har været bristet, på grund af skade, eller på grund af sygdom ligesom seglcelle anæmi eller på grund af en kræftsvulst. Det kan fjernes ved hjælp af traditionelle kirurgiske metoder eller med metoden mindre invasiv laparoskopisk.

Konsekvenser

Når milten er fjernet, er en vigtig del af immunsystemet væk. Derfor er infektioner mere almindelige end før skade og fjernelse. Ifølge Ministeriet for kirurgisk undervisning på Orlando Regional Medical Center, patienter, der har haft deres fjernet milt muligvis booster vaccination mod lungebetændelse, hemophilus influenza type b (HIb) og meningitis. De kan også blive ordineret et regime af antibiotika som en forebyggende foranstaltning mod infektion. Leveren overtager blodet filtrering funktion når milten er væk.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com