Kryopræservering teknikker

10/17/2016 by admin

Definition

Kryopræservering er vedligeholdelse af væv eller organer ved at fryse dem ved meget lave temperaturer for fremtidige optøning. Temperaturerne er sub-nul og afhænge af mediet bliver afkølet. Denne proces har været brugt til at fryse sæd, embryoner og lille væv fragmenter, der er typisk forbundet med infertilitet programmer. Begrebet ved hjælp af kryopræservering teknikker på mennesker er genstand for debat. Selv om teknikken ikke er endeligt bevist for at arbejde, yde et par organisationer denne service for personer, der håber, at teknikken vil udvikle sig gennem teknologi og en dag vil være perfektioneret.

Krav

Cryoprotectants bruges til at hjælpe ved at vitrifikation, en hurtig nedfrysning teknik konvertere objektet til en glas-lignende tilstand fri for dannelsen af krystaller. Cryoprotectants sænke frysepunktet og forebygge is dannelse. Valget af kryoprotektant agent er relateret til typen celle eller organisme at være frosset. Agenten er fortyndet til den styrke, der er nødvendige for typen objekt. Nogle af cryoprotectants absorberer hurtigt ind i kroppen gennem huden og kan levere skadelige kemikalier i kroppen. Pleje er nødvendigt i denne fase at reducere sandsynligheden for skadelig eksponering.

Satsen for køling

Køling er vigtig, da dette påvirker dannelsen af iskrystaller. Programmerbare celle-frysning udstyr giver et udvalg af variabel rente for de forskellige dele. Specialdesignet containere anvendes til at udføre den ensartede indkrævningssats for køling. Der anvendes forskellige metoder afhængigt af objektet blive frosset. Ukontrolleret køling er gjort ved at placere beholderne i en -60-graders C fryser i 90 minutter. Semi-kontrolleret køling er også udført i en -60-graders C fryser. Styret køling bruger en programmerbar kølemaskine til cool celler på 1 grad C pr. minut til-40 grader C.

Optøning

Processen med optøning er hurtig, og er gjort ved at placere beholderen i et koldt vandbad med blid agitation under opvarmning fase at fremskynde optøningen mens pas på ikke at skade sagen deri. Overførsel af materiale til en frisk vækstmedium vil undgå eksponering for cryoprotective agent. Optøning på en vandtemperatur på 37 grader C er effektiv i optøning og stabilisere celler.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com