Hvad er præcancerøse kolon polypper?

05/29/2010 by admin

Et kolon polypper er en klump af celler, der udvikler sig i foring af tyktarmen. De fleste polypper er godartede, men polypper kan blive til kræft, hvis de ikke fjernes. Polypper er normalt identificeret gennem screeningstest.

Symptomer

Ifølge Mayo Clinic, mange polypper forårsager ikke symptomerne, men nogle patienter kan mærke rektal blødning eller blodig afføring. En ændring i afføringsvaner og en smertefuld eller blokeret tarm kan være tegn på en stor kolon polypper.

Årsager

Genetiske mutationer kan forårsage unormal cellevækst, der kan resultere i en kolon polypper. Større kolon polypper er mere tilbøjelige til at blive til kræft end mindre polypper.

Risikofaktorer

Risikoen for at udvikle kolon polypper er højere i mennesker over en alder af 40, patienter med kolon betændelsestilstande og personer med en familie historie af colon polypper.

Test

Kolon polypper kan identificeres af en læge under en koloskopi undersøgelse, hvor en lille tube er indsat i patientens kolon med et videokamera, der er knyttet til den. En sigmoideoskopi er en tilsvarende procedure, der bruges til at se de sidste to fødder af tyktarmen.

Behandling

Mange kolon polypper kan fjernes ved hjælp af en snare, der er knyttet til røret, der bruges under en koloskopi eller en sigmoideoskopi. Større polypper kan være nødvendigt at fjernes kirurgisk.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com