Diagnosen af lungekræft

12/28/2010 by admin

En diagnose af lungekræft kan være helt ødelæggende for patienten og hans familie. Lungekræft er en af de mest dødbringende, men forebyggelige kræftformer. Flere mennesker dør af lungekræft end bryst-, prostata- og tyktarmskræft kræft kombineres. Tidlig påvisning er nøglen til forlængelse levetid af patienter med lungecancer.

Symptomer

Lungekræft har ofte ingen symptomer, indtil den når sin sene stadier. Mange af dens symptomer--hoste, træthed, appetitløshed, hvæsen og hæshed--efterligne symptomer af almindelige sygdomme. Hoste op blod og smerte i brystet, er skulderen og øvre ryg også symptomer. Tidligt stadium lungekræft er normalt diagnosticeres ved prøver for andre forhold, ifølge Lungcancer.org.

Metoder

Bryst x-stråler er den mest almindelige test læger rækkefølge, når de har mistanke om lungekræft. Andre test, der anvendes er computertomografi (CT) scanninger, magnetisk resonans imaging (MR) og positron emission tomografi (PET) scanninger for at afsløre tumorer. En biopsi, som fjerner en prøve af væv for vurdering, diagnoser endeligt lungekræft, ifølge Lungcancer.org.

Typer

Ikke-småcellet og småcellet er de to vigtigste typer af lungekræft. De får deres navne fra hvordan kræftcellerne Se når undersøges under et mikroskop. Omkring 80 procent af lungekræft er ikke-småcellet. Stadier: Efter lungekræft er diagnosticeret, læger bestemme scenen, eller omfanget. Størrelsen af tumor og hvorvidt det har spredt sig bestemmer en kræft fase. Fase 1 lung cancer ikke har spredt sig ud over, hvor tumoren er mens stadium 4 lungekræft har spredt sig til andre dele af kroppen.

Behandling

Type og stadium af kræft bestemmer behandling. Behandling omfatter kirurgi, stråling, kemoterapi eller en kombination.

Misforståelser

Nogle mennesker tror, at lungekræft kun påvirker rygere. Omkring 10 procent af lunge kræft er diagnosticeret hos patienter er ikke-rygere, ifølge Mayo Clinic. Lungekræft kan også være forårsaget af udsættelse for passiv rygning. Udsættelse for asbest og radon er også risikofaktorer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com