Hvad er adenokarcinom i maven?

06/25/2011 by admin

En adenocarcinom er kræft i maven. Mens der er mange typer af mavekræft, er adenocarcinom den mest almindelige. Ifølge Mayo Clinic menes det, at mere end 90 procent af mave kræftformer er forårsaget ved et adenokarcinom. Diagnosticere sygdommen tidligt kan være problematisk, da det kan være mange år før du bliver symptomatisk. Der er adskillige risikofaktorer, der kan bidrage til sygdommen, som infektion med bakterien Helicobactor pylori. Behandlinger af sygdommen kan meget afhængig af hvor langt fremskreden deres cancer er.

Helicobacter Pylori

Ifølge den Merck manualer Online medicinsk bibliotek menes det, at forekomsten af en H. pylori infektion har bidraget til mange tilfælde af mavekræft. H. pylori er en type af bakterier, der kan spredes gennem spyt, vandforurening og fecal spørgsmål. Da H. pylori er en solid og veltilpassede bakterier, kan udryddelse af H. pylori være svært. Som følge af H. pylori infektion, vil din mave lider af kronisk betændelse, polypper og sår. Over tid medfører udvikling af adenocarcinom.

Kost

Dårlige kostvaner kan bidrage til udviklingen af andenocarcinoma. En kost lavt i frugter og grøntsager, eller højt i salt og fede forarbejdede fødevarer, kan føre til helbredsproblemer. Andre medvirkende faktorer omfatter rygning, arvelighed og anæmi. Natrium nitrater, som kan findes i forarbejdet kød, har også været knyttet til udviklingen af adenocarcinom.

Symptomer

I de tidlige stadier af adenocarinoma, kan dine symptomer efterligne symptomerne på et mavesår. Du kan føle en smertefuld brændende fornemmelse i maven, som overfører til din øvre bryst. Det er også almindeligt at føle alvorlige abdominale kramper, der kan sprede. Kan du også føle fuld før et måltid, selv om måltidet er lille. Anæmi kan skyldes blødning i maven eller på grund af kroppens evne til at absorbere ordentligt vitamin B12. Vitamin B12 er afgørende for dannelsen af røde blodlegemer.

At se en læge

Hvis du begynder at opleve svær kvalme og opkastning, vægttab, kronisk halsbrand eller fordøjelsesbesvær, er det vigtigt at se en specialist. Lider af disse symptomer i en vedvarende periode er unormal. Andre advarselstegn kan omfatter opkastning blod, udvikle gulsot eller have afføring, der vises Bie eller sort.

Diagnose

Mange tests vil blive udført for at opdage mavekræft. Ifølge Merck, hvis sygdommen har nået langt nok, vil din læge være i stand til at opdage en stor masse i maven, når du trykker på på din mave. CT-scanninger, røntgenstråler, biopsier og barium x-stråler bruges til at bekræfte sygdommen. Når du har været diagnosticeret, fase af din kræft vil blive evalueret og et kursus i behandling vil blive givet.

Behandlinger

Behandling afhænger af hvor avanceret din adenocarinoma er. Din læge kan vælge at fjerne tumorer, hvis de er små nok. En gastrektomi kan udføres, hvis der er en betydelig mængde af kræft ligger inden for din mave. Kun del af maven ramt af sygdommen vil blive fjernet. En total gastrektomi bliver udført, hvis din hele maven er berørt. Andre behandlinger vil omfatte stråling og kemoterapi, som dræber kræftceller.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com