Definition af galdesten

05/01/2012 by admin

Ifølge Mayo Clinic, kan galdesten være så lille som en sand korn eller så stor som en golfbold. Læger diagnosticere galdesten ved hjælp af blodprøver, abdominal ultralyd og andre diagnostiske tiltag. Når galdesten bliver symptomatisk, din læge kan indikere en kolecystektomi, galdeblæren fjernelse eller opløsning af galdesten medicin.

Betydning

"Galdesten er hærdet aflejringer af fordøjelsessystemet væske, der kan danne i din galdeblæren," ifølge Mayo Clinic.

Identifikation

Selv om mange mennesker med galdesten aldrig oplever symptomer, kan galdesten forårsage andre symptomer, hvis de bliver forvredet i en kanal og forårsage en blokering. Disse symptomer omfatter pludselige, intens smerte i øvre højre del af maven, smerter i ryggen og højre skuldersmerter.

Typer

Kolesterol galdesten og pigment galdesten er de to almindelige typer af galdesten. Kolesterol galdesten er typisk gule og omfatter primært kolesterol, mens pigment galdesten er normalt mørk brun eller sort og indeholder bilirubin, et kemikalie, der nedbryder røde blodlegemer i din galdeblæren.

Årsager

Selv om læger ikke er sikker på hvorfor galdesten udvikle, mener, at kolesterol og bilirubin overproduktion i galde, mave væske i din galdeblæren, de bidrager til udvikling af galdesten. Derudover når din galdeblæren ikke tømme effektivt, kan galden blive over koncentreret og også bidrage til galdesten dannelse.

Forebyggelse/løsning

At forhindre galdesten, vedligeholde strenge måltid tidsplaner, holde sig fysisk aktiv og opretholde en sund vægt efter din lægens råd.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com