Tegn & symptomerne på Herpes Keratitis

11/15/2011 by admin

Tegn & symptomerne på Herpes Keratitis

Type 1 herpes simplex virus (HSV-1) forårsager forkølelsessår på munden. Det er smitsom og kan overføres til øjet ved at røre ved et forkølelsessår eller blister og derefter øjet, der forårsager herpes keratitis. Cirka 450.000 mennesker i USA, eller 0,15 procent af befolkningen udvikle herpes keratitis hvert år, som er mest almindelig hos voksne. Tilbagevendende herpes keratitis er en førende årsag til hornhinde blindhed, med rapporter om eventuelle så højt som 40 procent, ifølge læge Robert H. Graham, synshandicap Institut for oftalmologi, Mayo Clinic, Scottsdale, Arizona. Symptomerne spænder fra mindre irritation og rødme til tab af synet til eventuel blindhed hvis venstre ubehandlet. Herpes keratitis opstår næsten altid i kun det ene øje, normalt inficerer øjenlåg, bindehinden (den tynde, gennemsigtige væv, der dækker den ydre overflade af øjet) og hornhinden. Læs videre for tegn og symptomer på herpes keratitis.

Hududslæt

Ifølge Gisela Torres, personaleudvalg læge af afdeling of Dermatology på universitetshospitaler i Cleveland, kontrakter næsten 80 procent af den generelle voksne befolkning i USA herpes simplex virus af tidlige barndom. Det typisk viser sig som en vesikulære hududslæt, hvilket resulterer i en kold ømme eller blister i eller omkring munden, men undertiden påvirker huden på øjenlågene. Efter primær infektion, virus har tendens til at forblive hvilende i nerverne i kroppen, senere bliver genaktiveret under fysisk eller følelsesmæssige stress, overeksponering for ultraviolet lys (som garvning) og/eller betingelserne for immun-kompromiset (kroniske sygdomme som kræft og AIDS). Vesikulære hududslæt er mindre udbredt i tilbagevendende infektioner.

Fotofobi

Et tegn på herpes keratitis er fotofobi — en følsomhed over for sollys eller veloplyste steder. Du kan finde dig selv aktivt at undgå lys for at lindre ubehag eller smerter på grund af lys eksponering. Men fotofobi ikke nødvendigvis et symptom på netop herpes keratitis. Det er en ret almindelig symptom, der kan skyldes iført kontaktlinser for lang, forbrændinger på øjet, migræne hovedpine eller narkotika, blandt andre.

Epiphora

Epiphora er en overflod af tårer – normalt forårsaget af utilstrækkelig dræning af tårefilmen fra øjet. Alle oplever overløb af normale tårer lejlighedsvis, men hvis du bemærker, at du har kronisk overdreven tåreflåd, kontakt din øjenlæge. Mens epiphora er forårsaget af herpes keratitis, kan det være resultatet af en række betingelser.

Uveitis

Et fælles tegn på herpes keratitis, der opstår oftest i tilbagevendende infektioner er uveitis, en betændelse i det midterste lag af øjet, uvea. Uveitis symptomer, rødme, irritation og sløret syn, er mørk, flydende steder langs dit synsfelt.

Sløret syn

Afhængigt af hvor længe du har haft herpes keratitis, du kan opleve sløret syn. Dette er normalt en af de første tegn på herpes keratitis, men som infektion skrider frem, herpesvirus begynder at dulme nerverne i hornhinden, bedøvende smerten. Du kan begynde at tro, at infektionen bliver bedre, mens faktisk, virussen voksende og spise væk på hornhindens overflade. Dette niveau af infektion kan føre til ardannelse i hornhinden, tab af vision og undertiden blindhed hvis venstre ubehandlet.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com