Hvordan man kan leve med en dårlig lever

03/23/2011 by admin

Bliver diagnosticeret med en dårlig lever kan være meget foruroligende. Leversygdom og cirrose kan være forårsaget af mange faktorer, fra genetiske forstyrrelser på alkoholisme at virussygdomme. Ifølge University of Illinois Medical Center er skrumpelever den mest almindelige årsag til leveren funktionsfejl hos voksne. Det er vigtigt at forstå de måder at reducere skader til din lever, så du kan forlænge dit liv.

Instruktioner

Beskytte din lever

• Forstå, hvordan skrumpelever påvirker leveren. Det er forårsaget af langsigtede skader på dette organ. "Arvæv erstatter normal, raske levervæv, forhindrer leveren fungerer som det skal," forklarer den National Institutes of Health. Følg rådgivning fra din læge strengt at forhindre yderligere skader.

• Stoppe med at drikke alkohol. Når din lever funktionsfejl, mister det evnen til at rense giftstoffer fra din blodbanen. Indtagelse af alkohol kan øge skade din lever, så det er vigtigt, du stoppe med at drikke umiddelbart, selvom din leverlidelse ikke var forårsaget af drikkevand. Spørg din læge for at få hjælp at finde en alkohol behandlingsprogram, hvis du har brug for hjælp. Find en støttegruppe for folk kæmper med alkoholisme til at hjælpe dig med at udvikle teknikker til at stoppe med at drikke.

• Spiser en sund kost. Ifølge National Institutes of Health er"fordi fejlernæring er almindeligt hos personer med levercirrose, en sund kost vigtig i alle stadier af sygdommen." Øge dit indtag af frugt og grøntsager. Erstatte kød tunge fedt med magert kød, fisk og bønner som kilder til protein. Nedskære salt indtagelse så meget som muligt. En dårlig lever forårsager ofte overdreven opbevaring af væsker. Begrænse saltindtag hjælper med at reducere væskeophobning.

• Fortæl din læge, hvad medicin du tager, herunder håndkøbsmedicin og kosttilskud. "Levercirrose gør det vanskeligere for din leveren til at fjerne stoffer fra dit system," ifølge Mayo Clinic. Spørg din læge om alternativer til de medicin, du tager hvis der er et problem. Også konsultere din læge om eventuelle kosttilskud du tager. Bare fordi noget er naturligt betyder ikke, at det ikke kan opbygge toksiske niveauer i blodet. Lav en liste over din medicin, vitaminer og andre kosttilskud, og deres doser, og tage dem til dine aftaler.

• Undgå alt, der sætter dig i risiko for infektion. Dårlig leverfunktionen kan reducere kroppens evne til at bekæmpe enhver form for infektion, så det er vigtigt at reducere din risiko. Vask dine hænder grundigt, fordi virus og bakterier ofte tage fat, når du rører ved dine øjne, mund eller næse. Minimere din eksponering for mennesker, der er syge, og sørg for dine vaccinationer er ajour.

Tips & advarsler

  • Hvis din leverlidelse er forårsaget af en sygdom som hepatitis, Spørg din læge om medicin, der kan hjælpe med at standse sygdommen fra at angribe din lever.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com