Histoplasmosis og blastomykose

02/07/2011 by admin

Histoplasmosis og blastomykose

Histoplasmosis og blastomykose er svampeinfektioner, der påvirker lungerne. Mens nogen kan indgå kontrakter med disse sygdomme, landmænd og dem at arbejde omkring jorden er i højere risiko for at udvikle histoplasmosis. Jægere, skovarbejdere og andre, der arbejder i skovbevoksede områder har en større risiko for eksponering for blastomykose.

Årsager

Histoplasmosis er forårsaget af en svamp kaldet Histoplasma capsulatum, også benævnt H. capsulatum, og blastomykose er forårsaget af en svamp kaldet Blastomyces dermatitidis. Begge overføres ved luftbårne sporer, der frigives til luften, når jord hvor svampen lever er forstyrret. H. capsulatum kan transporteres på fødder, vinger og næb af fugle og kan inficere jorden placeret under raste websteder. Blastomyces dermatitidis kan findes i skovbevoksede områder hvor der rådnende blade og andre organiske materialer.

Symptomer

Almindeligt, histoplasmosis producerer ingen tegn eller symptomer, men hvis symptomer forekommer, vises de normalt mellem tre til 17 dage efter eksponering. Symptomer vises i 50 procent af blastomykose infektioner, indtræder mellem tre til 15 uger efter eksponering. Spædbørn og personer med svækket immunforsvar er mere tilbøjelige til at opleve symptomer.

Ifølge CDC, kan histoplasmosis og blastomykose præsentere som en influenza-lignende respiratorisk sygdom med symptomer, der kan omfatte feber, kuldegysninger, brystsmerter, tab af appetit, åndenød ånde, hovedpine, fælles og muskel smerter, tør hoste, hæshed og generel utilpashed. Hverken infektion er smitsom.

Behandling

Hvis symptomer er til stede, kan histoplasmosis og blastomykose føre til mere alvorlige sundhedsmæssige problemer, hvis venstre ubehandlet. En sundhedspleje udbyder vil normalt ordinere svampemidler.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com