Øre smerter årsager

04/09/2010 by admin

Øre smerter årsager

Infektion

En af de mest almindelige former for øresmerter kommer fra infektion. Infektionen i sig selv, såvel som den hævelse, der ofte ledsager en infektion, aktiveres nerver omkring det berørte område af øret. Disse nerver reagerer ved at sende et signal om smerte til hjernen. Øreinfektioner kan være viral, svampe, eller mest almindelige, bakteriel. Akut otitis media, eller mellemøret infektion, er den hyppigste infektion i øret, især blandt børn. I de fleste tilfælde forsvinder denne infektion i 48 timer; men i nogle tilfælde, infektionen kan spredes i kraniet og forårsage osteomyelitis.

Svømmer øre

Svømmer øre, eller akut otitis externa, forårsager også ørepine. Svømmer øre udvikler sig, når små mængder af forurenet vand bliver fanget i øregangen og forårsage betændelse og undertiden infektion. Når hud problemer, såsom acne eller eksem, der opstår inden for øret, kan de også forårsage akut otitis externa, hvis de ikke behandles korrekt.

Barotrauma

Barotrauma er en anden almindelig årsag til øresmerter. Barotrauma opstår når det ydre pres af øret adskiller sig fra det indre pres i øret. Dette forårsager trommehinden til at strække, resulterer i milde til svære smerter. Dette opstår oftest på flybilletter eller mens dykning, hvor barometertrykket ændringer. Smerter fra barotrauma kan være mere alvorlige, når kampen off forkølelse eller allergi.

Kræft

I sjældne tilfælde, kan kræft også forårsage ørepine. To hudkræft, der kan danne i øret er planocellulært karcinom og basalcellekarcinom. Det meste af tiden forårsager disse kræftformer ikke øresmerter indtil de har modnet og spredt (metastaseret) ind i kraniet.

Indirekte årsager

En række indirekte årsager kan også forårsage ørepine. For eksempel, udstråler tandpine ofte smerte i øre hulrum. TMJ og sinus betændelse/infektioner kan også forårsage indirekte smerter i ørerne på grund af hvor tæt hver del af kroppen er relateret i nervesystemet. Aktivering af en smerte-sensing nerve i den mund eller bihuler ofte aktiverer smerte-sensing nerver i andre områder tæt ved, som øret.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com