Trimeth Sulfa bivirkninger

07/03/2011 by admin

Sulfamethoxazol, Trimethoprim, mere almindeligt kendt som bactrim, er et lægemiddel anvendes til behandling af visse bakterielle infektioner som urinvejsinfektioner, mellemøret og mave, og bronkitis og lungebetændelse. Drugs.com forklarer, at mange bivirkninger er forbundet med denne antibakterielle kombination medicin; de kan være mild eller svær. Det er vigtigt for dig at tale med din læge om din sygehistorie før brug.

Almindelige bivirkninger

De mest almindelige bivirkninger, forklarer rxlist.com, kvalme, udslæt, nældefeber og anoreksi. Ifølge drugs.com, er disse mere almindelige hos patienter med svækket immunforsvar, såsom patienter med HIV eller AIDS. Dem med AIDS har vist sig for at have bivirkninger til denne medicin 50 procent til 100 procent af tiden. Raske patienter oplever bivirkninger kun 14 procent af tiden, siger drugs.com. Alvorlige almindelige bivirkninger omfatter knoglemarv undertrykkelse, et fald i produktionen af blodplader og alvorlige hudreaktioner.

Bivirkninger: dermatologiske

Mange dermatologiske bivirkninger er forbundet med denne medicin. Drugs.com forklarer, at disse bivirkninger er normalt forårsaget af overfølsomhed spørgsmål relateret til sulfamethoxazol. Betændelse i huden, svær Exfoliativ dermatitis og en livstruende lidelse karakteriseret ved blærer (epidermal nekrolyse) er alle blevet rapporteret. Følsomhed over for sollys, og sødes syndrom (kendetegnet ved feber og rødme af huden), har også været oplevelse af patienter, oplyser drugs.com.

Bivirkninger: overfølsomhed

Overfølsomhed over for dette stof kan være livstruende. I mange tilfælde, følsomhed over for sollys, udslæt, nældefeber, feber, kuldegysninger indtruffet purpling af huden, og hududslæt. Mere alvorlige overfølsomhed spørgsmål, omfatter som anført af, drugs.com leveren og nyresvigt, hepatisk læsioner, gulsot, serum-sygdom og generel allergiske reaktioner. Igen, er det sandsynligt, at overfølsomhed spørgsmål vil forekomme hos patienter med HIV eller AIDS, og ikke dem, der har sundt immunforsvar.

Bivirkninger: nervesystemet/psykiatriske

Nervesystemet bivirkninger omfatter irritabilitet, hovedpine, svimmelhed, rysten, forvirring, desorientering, svimmelhed, søvnløshed og svimmelhed. Mere alvorlige symptomer omfatter koma, catatonia og anfald, drugs.com med rapporter. Almindelige psykiatriske bivirkninger omfatter depression, hallucinationer, apati, panikanfald og nervøsitet. Hvis nogen af disse symptomer fortsætter eller bliver svær, straks kontakte din læge. Det kan være nødvendigt at ændre dosis eller stoppe med at bruge stoffet.

Yderligere bivirkninger

Yderligere bivirkninger omfatter hoste, åndenød, mavesmerter, diarré, infektion i maven, højt blodsukker og muskel og ledsmerter, rxlist.com med stater. Højt blodtryk, træthed, svaghed og sjældent blodpropper, fald i blodplader, og lever og nyre komplikationer er også muligt. Drugs.com står, at alle disse mest sandsynligt i HIV og AIDS patienter. Raske patienter er stadig i fare og skal indberette sådanne bivirkninger til deres læge.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com