Mild Cerebral parese i børn

07/05/2010 by admin

Cerebral parese eller CP er en betegnelse for skade på hjernen før, under eller efter fødslen, der fører til forskellige grader af problemer med bevægelighed og koordination. Efter påske sæler handicap tjenester påvirker CP 2 til 3 ud af 1.000 børn på verdensplan.

Typer

Fire forskellige typer af CP påvirke muskler og nerver:

Ataxic (tab af balance og koordination)Spastisk (stive bevægelser)Athetoid/dyskinetic (ufrivillige bevægelser)Blandet (omfatter to eller flere af de ovenstående typer)

Funktioner

Stivhed og manglende koordinering er klassiske tegn og symptomer, selv om cerebral (hvilket betyder "hjerne") parese (betydning "muskelsvaghed") er ikke en sygdom og er ikke smitsom. Et ben eller arm kan være påvirket eller hele kroppen. Fordi CP er et resultat af skader på hjernen, kan berørte børn også have indlæringsvanskeligheder og problemer med tale, syn eller hørelse. Mange milde tilfælde er ikke mærkbar for enhver, men det trænede øje.

Diagnose

Diagnosen stilles som regel efter alder af en, når forældrene bemærker, at deres barn ikke kravle eller gå som forventet. Brain imaging kan vise områder af hjernen, der er beskadiget. Læger kan også udføre simple tests af reflekser eller note, hvis der er en hånd præference. Typisk, udvikle babyer bruge begge hænder lige i deres første år. Børn med cerebral parese har tendens til at foretrække den ene eller den anden.

Management

Fysisk, erhvervsmæssig, og talepædagoger, sammen med pårørende og lærere, kan tilbyde støtte og uddannelse til børn med cerebral parese, der kan forbedre deres generelle funktion. CP er ikke helbredes, men de fleste tilfælde er forbedret gennem behandlinger.

Berømte bånd

Erklæring af uafhængighed underskriver Stephen Hopkins, komikere støt Eddie og Josh Blue og advokat Thomas Ritter (bror til den afdøde skuespiller John Ritter) blev alle diagnosticeret med cerebral parese.

Fremtid

Aktiv forskning fortsætter med at forhindre cerebral parese og forbedre livet for de berørte.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com