Vægttab & Hypothalamus kirtel

05/12/2010 by admin

Vægttab kan koges ned til et simpelt spørgsmål for de fleste raske mennesker--en matematisk ligning, hvor færre kalorier er taget i end forbrændte. Det er dog langt mere kompliceret for andre. Moderne videnskab giver hele tiden nye oplysninger om de fysiologiske problemer, der forhindrer (eller endda omvendt) vægttab. En af disse banebrydende indsigter i vægttab involverer den måde, hypothalamus kirtel interagerer med fedt celler til at opretholde en sund vægt.

Hypothalamus

Ifølge National Institutes of Health medicinske termer ordliste, er hypothalamus kirtel defineret som "del af hjernen, der styrer flere kropsfunktioner, herunder fodring, vejrtrækning, drikke, temperatur og frigivelsen af mange hormoner." Hypothalamus er integreret til rette organ funktion, forårsager det snesevis af fysiske lidelser, hvis det ikke fungerer. En af disse potentielle lidelser er vægtøgning, undertiden til punktet af fedme.

Tidlig forskning

I 1946 udgivet en videnskabsmand ved navn J.R. Brobeck en banebrydende undersøgelse om oprindelsen af sult. Han eksperimenterede med laboratoriet gnavere, hvoraf nogle havde læsioner i hypothalamus kirtel. Når disse læsioner opstået i en del af kirtlen, spiste emne musen til punktet af sygelig fedme. Når de har fundet sted i en anden del af kirtlen, nægtede emnet musen at spise (i nogle tilfælde, sulter ihjel). Dette eksperiment viste sig den kirtel afgørende funktion i oplevelsen af appetit.

Moderne forskning

I 2004, Dr. Jeffrey Friedman, Ph.D., forsker ved Rockefeller University i New York City, tilføjet et vigtigt element til Brobeck's long-siden konstatering. Hans forskergruppe opdaget og opkaldt hormonet leptin, der er produceret i fedtceller. Leptin "samtaler" til hypothalamus, signalerer det til kontrol spise mønstre.

Betydningen af Leptin

For at forstå den måde leptin påvirker spise, er det vigtigt at vide hvordan fedtceller bruger det til at "kommunikere." Fungerende fedtceller producerer altid leptin. Derfor, når der er en stor mængde af lagret energi i kroppen, de multitudinous fedtceller alle producerer leptin. Andelen af hormon i blodet stiger. Leptin fortæller"" hypothalamus til at stoppe udløser sult fornemmelse, således at niveauerne vil reducere. Når der er lidt fedt i kroppen og leptin niveauer er forholdsvis lav, at vitaminmangel udløser kirtel til at signalere enorme sult.

Potentielle Leptin behandlinger

Dr. Friedmans undersøgelse etableret to delmængder af fede mennesker, der potentielt kunne se fremragende vægttab resultater med kliniske terapi: dem med høje niveauer af leptin cirkulerer i blodet, der for endnu-til-være-bestemt grunde ikke er meddelt korrekt til hypothalamus, og dem, hvis fedtceller ikke producerer nok leptin til med held gør at kommunikation. Den første gruppe er sværere at hjælpe, da effektive metoder til at øge den kirtel svar til leptin er stadig i udviklingsstadier. Den anden gruppe, kan imidlertid potentielt behandles med syntetisk leptin at øge compliance mens efter en streng, lavt kalorieindhold kost.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com