Tegn på demens hos ældre mennesker

05/22/2010 by admin

Demens er en tilstand, der påvirker millioner af amerikanere hvert år. Det medfører et fald i patientens evne til at ræsonnere, påvirker hendes hukommelse og forårsager et fald i flere andre mentale funktioner. De berørte er ude af stand til at udføre dagligdags aktiviteter, og det er den førende årsag til placering i en langvarig pleje facilitet. Denne betingelse skrider frem på en anden sats for alle, og ikke alle lider af de samme symptomer.

Betydning

Demens plejede at være kendt som senilitet og engang var tænkt som en normal del af modningen. Den medicinske samfund nu kender dette ikke er tilfældet; der er mange underliggende medicinske tilstande, herunder Parkinsons sygdom, Huntingtons chorea og hjernetumorer at alle bidrager til udviklingen af demens. I nogle tilfælde kan betingelse vendes hvis ordentligt behandlet med medicin. Det er derfor det er så vigtigt at genkende symptomerne og søger behandling så tidligt som muligt.

Tidlig demens

Symptomer på demens er typisk opdelt i tre faser, hvoraf første anses for tidlig demens. Det er i denne fase, at din elskede kan finde det vanskeligt at finde de ord, han ønsker at bruge, når du taler, begynder at miste ting som hans automobil nøgler, og glemme navne og aftaler. Han kan begynde at opleve humørsvingninger, såsom korte perioder af vrede, udtryk for dårlig dømmekraft, bliver let forvirret og har svært ved at udføre enkle, velkendte opgaver som madlavning eller styring af hans checkhæfte. Han kan også vise personlighedsændringer; Hvis han var engang lykkelig og sociale, kan han blive deprimeret og trukket tilbage.

Mellemliggende demens

Ikke alene kan de vise symptomer fra tidlig demens, kan de også vise symptomer, der omfatter en forstyrret mønster af søvn; i stedet for at sove om natten, de sover om dagen og er vågen hele natten. De har svært ved at lære og fastholde nye oplysninger, og deres risiko for skade øger som deres dom falder og forvirring stiger. De kan begynde, hallucineret, blevet uopmærksom, mister interessen for verden omkring dem og vise abnorm stemninger såsom angst eller depression.

Svær demens

Ved dette punkt, de har generelt mistet alle uafhængighed og har brug for hjælp med alle aktiviteter i dagligdagen. Dette omfatter, men er ikke begrænset til, dressing, badning og toiletbesøg. De kan miste kontrollen med deres reflekser, såsom synke, som sætter dem i større fare for aspiration, kvælning og fejlernæring. De generelt kan genkende ikke familie eller venner, og har mistet næsten alle deres korttids- og langtids hukommelse. Fysiske komplikationer kan præsentere sig selv i denne fase samt; Det er ikke usædvanligt for en demens patienten lider af blære og tarm inkontinens, liggesår på grund af manglende evne til at stå eller gå, og en stigning i alvorlige skader på grund af dårlig dømmekraft som at tro, hun kan komme fra sin kørestol og derefter falder på gulvet.

Overvejelser

Det er muligt for dem, der lider af de to første faser af demens at leve i deres eget hjem med hjælp fra familie, venner eller besøge sygeplejersker. De helt sikkert brug for nogen til at tjekke ind på dem hele dagen for at sikre, at de er sikre og tager deres medicin som ordineret. De kan også har brug for nogen til at hjælpe med deres husarbejde; Hvis de bor i en uhygiejniske miljø, kan de lovligt fjernes og placeres i en sygepleje facilitet. For dem, der har udviklet sig i den sidste fase af demens, er hjemmeboende næsten umuligt. De kræver pleje døgnet rundt, og ikke alene er dette for meget arbejde for familie og venner, kan det blive dyrt at ansætte folk til at hjælpe. Det er punktet, når placeringen i en sygepleje facilitet bør være, og normalt er, betragtes. Ikke blot er de forsynet med konstant pleje og tilsyn, de er også tilladt mere frihed i et sikkert miljø.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com