Hvordan arbejder MRIs?

05/12/2011 by admin

Maskinen

Magnetisk resonans Imaging (MR) maskine er en højt, støjende anordning, som fungerer på principperne om magnetisme og kroppen. Det er designet til at give et mere detaljeret billede end en X-ray af kroppens interne arbejdsgange. En patient træder først maskinen ved at lyve på hans ryg eller side. Maskinen fokuserer på ét bestemt mål kropsdel, så en patient skal være så stadig som muligt, når maskinen er tændt.

Scanningen

Når patienten er placeret korrekt på bordet, den Mr magnet er slået og begynder at bevæge sig omkring målområdet via et stort rør. Radiobølger er også aktiveret og fokusere på målområdet så godt. Kombinationen af magneter og radiobølger hjælpe form Mr billede. Disse billeder er dannet, fordi vandet i kroppen indeholder protoner, der vil bringe med retning af magneten. Som protoner align, radio wave "fanger" deres holdning og relæer billede tilbage til Mr billedet overførsel enheder. Resultatet er en 3D-kopi af den målrettede kropsdel.

Bruger

Mr er meget nyttige for det medicinske område på grund af dens evne til at give detaljerede billeder. Mr-scanninger er ofte meget livagtige billeder viser kontraster i områder som kraniet, som kan give indblik til psykiske lidelser og hjernens udvikling. Mr er også bruges på atleter til at afsløre nøjagtige områder af enhver revet sener, ledbånd eller muskler.

Ud over diagnosticering hjerneskader eller muskler, vil en MR-scanning også hjælpe med at diagnosticere alvorlige sygdomme. Tumorer og masserne kan ses tydeligere med en MR-scanning, at hjælpe onkologer afgøre, hvilken fase af kræft en patient kan være i. Det kan også hjælpe med at diagnosticere multipel sklerose og relaterede emner.

Sikkerhed

Da Mr indebærer tunge brug af en magnet, skal ekstrem forsigtighed træffes når nærheden af maskinen. Alle metalgenstande bør fjernes og placeres godt uden for området, da en MRI magnetiske tiltrækningskraft stiger eksponentielt som du komme tættere på det. Kreditkort og betalingskort bør også være ud af området, da Mr maskine kan slette den lagrede data på dem.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com