Problemer med teenagere rygning

02/05/2011 by admin

Problemer med teenagere rygning

Hver dag mere end 3.400 børn i alderen 12 til 17 start ryge, Ifølge Centers for Disease Control og forebyggelse (CDC), og 850 personer yngre end 18 begynder at ryge på daglig basis. Teenagere bosat i familier med lav socioøkonomisk status er mere tilbøjelige til at ryge end dem fra midten - og overklassen. Derudover teenagere hvis forældre og søskende røg er mere tilbøjelige til at afhente en cigaret.

Afhængighed og tilbagetrækning

Cigaretter indeholder nikotin, et stærkt vanedannende stof, der får kroppen til at frigive dopamin på samme måde som heroin eller kokain. Enkeltpersoner afhængige af cigaretter lider også abstinenssymptomer, herunder irritabilitet, søvnløshed og en intens trang til nikotin; disse abstinenssymptomer gør det vanskeligt for teenagere til at stoppe med at ryge. Den vanedannende karakter af cigaretter fremgår af det faktum, at omkring 80 procent af voksne rygere begyndte at ryge før en alder af 18, Ifølge CDC.

Sundhedsrisici

Ud over nikotin indeholder cigaretter stoffer, der er farlig for den voksende teen krop, herunder tjære, kulilte og arsen. Rygning kan medføre lungekræft, emfysem og hjerte-karsygdomme. Personer, der røg også en tendens til at blive syg oftere, lider af forkølelse, lungebetændelse og influenza oftere end deres jævnaldrende, der ikke ryger, rapporter kidshealth.org.

Juridiske spørgsmål

Du skal være 18 år gammel for at købe cigaretter i USA. Teenagere yngre end 18 sted både deres sundhed og straffeattest i fare ved rygning cigaretter.

Risikobetonet adfærd

Teenagere, der ryger er mere tilbøjelige til at engagere sig i andre adfærd, der bringer deres sundhed i fare, Ifølge CDC. Mange teenagere, der ryger også drikke alkohol og bruge andre illegale stoffer. Derudover er teenagere, der ryger cigaretter mere tilbøjelige til at engagere sig i risikable seksuel adfærd som ubeskyttet sex.

Manglende beslutningstagning

Teenagere står over for en spærreild af følelser som deres organer ændre og udvikle i puberteten. Disse ændringer kan føre til usikkerhed, hvilket gør det sværere for teenagere til at ignorere gruppepres og gøre kloge beslutninger, herunder faldende at ryge.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com