Hvordan skal man behandle med Major Depression & tage Zoloft

04/30/2010 by admin

Zoloft er antidepressiv SSRI (selektive serotonin reuptake inhibitor), anvendes til behandling af forskellige former for depression. Det virker ved at øge niveauet af serotonin i din hjerne, som derfor virker til at løfte dit humør. Depression er en alvorlig tilstand, der kræver professionel behandling til at helbrede. Mens de tager Zoloft, kan et par ekstra skridt hjælpe med at fremskynde din opsving.

Instruktioner

• Hold øje med Zolofts bivirkninger og relatere dem til din læge hvis du oplever dem. De kan omfatte søvnløshed, diarré, impotens og en tør mund. I meget sjældne tilfælde udgør de Serotonin syndrom – en farlig tilstand præget af feber, ændret hjerterytme, vejrtrækningsproblemer eller overdreven søvnighed.

• Tale med en professionel terapeut samtidig tage Zoloft. Selv om medicinen hjælper til at stabilisere dine følelser, er det ikke et universalmiddel. Terapi hjælper dig med at identificere kilderne til din store depression og løse de problemer, de skabte, og også at lære hvordan teknikker til håndtering af når depression slår dig. Når det bruges sammen med Zoloft eller andre SSRI-præparater, tale terapi gør for effektiv behandling.

• Opretholde sunde vaner samtidig tage Zoloft. Få til at sove på en ordinær tid hver nat, spise nærende måltider og starter en øvelse regime. Daglig motion er især vigtigt, fordi det øger din energi niveauer og hjælper du føler dig mere optimistiske.

• Find projekter, at hjælper dig med at føle sig godt eller at tillade dig at gøre god brug af dine talenter. Ud over at engagere dit sind, formidler det en følelse af positiv særbehandling--en evne til at udøve kontrol på verden omkring dig og dermed på din følelsesmæssige tilstand.

• Holde kontakten med venner og familiemedlemmer. Isolation ofte gør depression værre og mange mennesker i dit liv, der ved, om din tilstand vil være glad for at tilbringe tid sammen med dig for at holde jeres humør.

• Tempo dig selv. Depression kan blive forværret af en overbelastet tidsplan, og Zoloft er ikke så effektiv, når den skal kompensere for lange arbejdstider og flere opgaver. Sæt en rimelig arbejdsbyrde, tigge off projekter at du føler kan være overvældende, og se, hvis nogen venner eller familiemedlemmer kan give en hjælpende hånd.

Tips & advarsler

  • Tage Zoloft kun i dosis ordineret af lægen. For lidt have ikke nogen virkning, mens for meget kan udgøre en sundhedsrisiko. Du læge kan være nødvendigt at justere din recept for at ramme den rigtige mængde og gøre at han burde vide, præcis hvor meget du lægger i dit system.
  • Altid fortælle din læge hvis du tager medicin udover Zoloft, selv om det er for en helt uafhængig tilstand. Det kan reagere negativt med Zoloft og skabe yderligere problemer.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com