Om Hoof & mund sygdommen hos voksne

02/20/2011 by admin

Hov og mund sygdommen er forårsaget af en virus, der påvirker indersiden af munden, håndfladen af hænderne og bunden af fødderne. Det hovedsageligt påvirker børn på grund af deres mangel på antistoffer, men kan påvirke voksne, så godt. Symptomer hos voksne er de samme som børn. Dyr kan også indgå en type af hov-og klovsyge, men det er forårsaget af en anden virus, der ikke påvirker mennesker. Ligeledes, den menneskelige virus ikke påvirker dyr. Denne sygdom forekommer oftere i sommeren.

Symptomer

Symptomer kan forekomme influenzalignende med feber, appetitløshed og ondt i halsen. Små blærer vises i munden et par dage efter udbrud af feber. Vabler normalt gå videre til sår på tungen, tandkød og inde i kinden og kan være smertefulde. Et udslæt udvikler på hænder og fødder og undertiden i de private områder. De berørte kan kun vise symptomer i munden, eller kun hænder og fødder.

Årsag

Virus coxsackievirus A16 og undertiden enterovirus 71 er normalt årsagen til denne sygdom. Andre virus i de samme grupper kan forårsage denne sygdom, så godt.

Overførsel

Som almindelig forkølelse, denne virus spredes gennem fysisk kontakt eller kontakt med en inficeret overflade. Den berørte person kan fortsætte med at være smitsomme i uger, selvom ingen symptomer er til stede. Voksne kan være smitsom uden symptomer. Immunitet over for en bestemt virus kan udvikle sig efter eksponering, men da der er flere vira i den samme gruppe, infektion af en anden virus kan forårsage udbrud at opstå igen.

Diagnose

Laboratorietests kan tage et par uger at returnere resultater, vil så mange læger ikke sende ud en kultur for undersøgelse. En læge kan diagnosticere Hoven og klovsyge overvejer en alder af patienten og visuelle og fysiske symptomer.

Behandling og forebyggelse

Ifølge cdc.gov, er der ingen behandling eller vaccine for denne sygdom, selv om medicin kan tages for at lindre symptomerne. Der er mund spray topikale bedøvende og medicin for at hjælpe lavere feber og smerter ubehag. Udslættet fundet på hænder og fødder typisk ikke kløende, så en anti-kløe medicin såsom Benadryl ikke er generelt ordineret. Det er vigtigt at bo hydreret, når du har feber.

Hyppige håndvask og overflade vask er stærkt opfordres til at kontrollere spredningen af virus. Tæt kontakt som kysse, kramme eller deling redskaber frarådes.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com