Kriterierne for diagnosen Crohns sygdom

02/26/2011 by admin

Crohns sygdom er klassificeret som en kronisk inflammatorisk tarmsygdom med symptomer som feber, mavesmerter og træthed. Sygdommen kan påvirke maven, tyndtarmen og ileum (fundet i lavere tarmen). Kriterierne for en diagnose af Crohns sygdom kan omfatte en fysisk undersøgelse med blodprøver og radiologiske undersøgelser.

Symptomer

Nogle patienter med Crohns sygdom har milde symptomer, herunder abdominal hævelse med ømhed eller moderat træthed. Andre Crohn patienter kan have alvorlige symptomer, såsom kronisk feber, øjenbetændelse og ledsmerter.

Fysisk undersøgelse

En læge kan udføre en grundig fysisk undersøgelse af røre din mave for tegn på angst, kontrollere din rektal åbning, og ser for bleghed. Din læge kan bestille blod arbejde eller radiologiske undersøgelser som et kriterium for at bekræfte Crohns sygdom.

Blodprøver

Specialiserede blodprøver kan hjælpe bekræfte inflammatoriske tilstande, såsom Crohns sygdom. En specialiseret blodprøve er en blod kemi profil til at måle specifikke organfunktioner, herunder lever og ernæringsmæssige mangler.

Radiologiske undersøgelser

Radiologiske test kan bestilles til at give en intern Se kroppen for at bekræfte diagnosen. For eksempel kan Crohns patienter have en koloskopi udføres for at få lavere tarmene, som kan vise tegn på inflammation, såsom rødme og hævelse.

Behandlinger

Behandlinger for milde symptomer kan omfatte medicinsk behandling, såsom ordineret antidiarrheal medicin for at reducere tarm bevægelser. Crohns patienter med svære symptomer kan blive ordineret stærkere stoffer som kortikosteroider i korte perioder til at reducere inflammation.

Advarsel

Crohns sygdom kræver effektiv medicinsk behandling for at reducere komplikationer, såsom kronisk anæmi og rektal bylder. En læge kan ordineret en behandlingsplan, herunder ernæring, medicin og livsstilsændringer baseret på sværhedsgraden af symptomer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com