Virkninger af cigaretrygning på teenagere

05/12/2013 by admin

Virkninger af cigaretrygning på teenagere

Ni ud af 10 rygere begynde rygning før de når en alder af 18, ifølge en november 2010 Kids Sundhed hjemmeside artikel. Antallet af teen rygere vokser hver dag, med mange mennesker er uvidende, de er afhængige af. Den mest almindelige årsag til en teenager til at begynde at ryge er peer-pres; de ryger, fordi deres venner gør det. Med nogle tro, at det kan hjælpe dem tabe sig eller ser cool, synes mange ikke forstår de negative virkninger af rygning.

Fakta

Med farerne ved rygning bliver i stigende grad annonceres, bliver de fleste teenagere klar over virkningerne af rygning. Trods denne viden begynder ca 3.900 12 til 17-årige teenagere at ryge hver dag i Amerika, ifølge American Academy of Pediatrics (AAP). Nikotin er et kemikalie findes i cigaretter og hovedårsagen til de er så vanedannende. Nikotin er imidlertid kun en af cirka 4.000 kemikalier findes i cigaretter; andre omfatte metan, kulilte og ammoniak. Det er disse kemikalier, som er mest giftige, hvilket kan forårsage alvorlig sygdom som kræft.

Kortsigtede bivirkninger

Ikke alle virkningerne af rygning opstår på grund af rygning i en lang periode. Der er mange effekter, der kan opstå med det samme. Cigaretter har en negativ indvirkning på din tandsundhed, forårsager dårlig ånde og gule tænder. Mennesker, der ryger som regel har tre gange flere huller end ikke-rygere.Samt ildelugtende ånde, rygere har tendens til at være smellier i almindelighed som følge af cigaretrøg klamrer sig til deres hår og tøj. Dette kunne være grunden til mange teenagere foretrækker til dato ikke-rygere. Dårlig hud er en anden lidelse forbundet med rygning, som er rynker, begge skyldes manglende essentielle næringsstoffer til huden.

Langsigtede virkninger

De langsigtede virkninger af rygning kan være ødelæggende, samt dødbringende. Rygning lammer den lille lunge hår, kendt som cilia, som feje partikler, såsom pollen og støv fra lungerne. Hvis lungerne ikke kan fjerne partiklerne, de bygger op i bunden af lungerne og slutproduktet er tjære. Det er derfor mange rygere har hvad er kendt som en "rygere hoste."

Røgen fra cigaretter dræber også luften sække i lungerne, som derefter begrænser ilt at komme ind i blodbanen. Fordi en teenager lungerne stadig voksende, er der en risiko at iltmangel vil stunt lunge vækst og resultere i mindre lungerne. Dette vil påvirke din samlede lungekapacitet samt din kondition. Langtidsrygere står over for risikoen for at udvikle emfysem, hjertesygdom og en række forskellige kræftformer. Hvis den nuværende tendens til rygning fortsætter det forventes omkring 6.4 millioner børn vil stå over for en tidlig død fra en rygning relateret sygdom, ifølge AAP.

Løsning

Den eneste måde at undgå de negative virkninger af rygning er at stoppe med at ryge alle sammen. En populær misforståelse er folk, der giver op med at ryge får vægt. Trangen du får når du stoppe med at ryge er meget lig sult smerter. I stedet for at spise, har en drink vand eller gøre nogle fysiske aktivitet for at tage dit sind off den. Når du stoppe med at ryge, vil de positive virkninger være næsten øjeblikkelig. At give op med at ryge er vanskelige, men, men hvis du er en succes, du vil tilføje mindst 10 år til din levetid.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com