Cervikal Conization behandling

06/20/2013 by admin

Cervikal conization, eller kegle biopsi, er en kirurgisk metode til at undersøge en kvindes livmoderhalsen for præcancerøse eller kræft vækster. Det er typisk udføres når mindre invasive metoder er inkonklusive i at identificere disse betingelser. Conization også udføres for at fjerne farlige vækster, når de identificeres. Proceduren tager sit navn fra den kegle-formet segment af væv fjernes fra livmoderhalsen.

Årsagerne til cervikal Conization

Kæden af begivenheder, der førte til cervikal conization begynder med unormale resultater på en Pap test---en undersøgelse til at opdage abnormiteter i livmoderhalsen væv. I nogle tilfælde er disse abnormaliteter det første tegn på dysplasi eller præcancerøse vækster. De kan også være et tegn på faktiske kræftceller. Hvis din gynækolog er bekymret over resultaterne af din Pap-test, vil han udføre yderligere test for at netop afgøre arten af eventuelle afvigelser.

Den første test anvendes til dette formål er typisk en Kolposkopi eller forstørret besigtigelse af din livmoderhals. Hvis Kolposkopi er uafgjort, vil du sandsynligvis gennemgå en cervikal biopsi, en ambulant procedure der udtages prøver af hver væv abnormitet. Hvis denne procedure er også usikkert, kan en cervikal conization udføres som en definitiv test. Du kan også have en conization, hvis dysplasi er identificeret som kræft eller forstadier af andre testmetoder.

Kirurgi

Cervikal conization er udført under lokalbedøvelse, intravenøs sedation eller generel anæstesi. Uanset hvilken metode der vælges, skal du hurtigt for seks til 12 timer før operationen. Når du er bedøvet, vil din kirurg rense væk enhver slim på overfladen af din livmoderhals og Indsæt to sting som en forholdsregel mod blødninger. Hun vil derefter klippe en kegle-formet segment af din livmoderhals, begynder ved den cervikale åbning og bevæger sig i retning af den cervikale kanal. På denne måde fjernes hvor dysplasi mest typisk vises---åbningen af din livmoder---til yderligere undersøgelse.

Den sidste fase af livmoderhalskræft conization afhænger af årsagerne til din operation. Hvis kirurgi er beregnet til at diagnosticere tilstedeværelsen af dysplasi, sutureres i vævet omkring den fjernede segment på plads for healing. Hvis kirurgi er beregnet til at fjerne bekræftede dysplasi, er kanterne omkring den fjernede segment behandlet for at fjerne enhver omstrejfende farlige celler, og forseglet. Metoder, der anvendes her omfatter varmebehandling (ætsninger), laserbehandling og væv frysning (kryoterapi).

Efterbehandling og potentielle komplikationer

Healing fra cervikal conization typisk tager fem eller seks uger. Efter proceduren, vil du sandsynligvis føle nogle betydelige smerter, der kan behandles med oral medicin. Du skal vente to eller tre uger før udøver, og undgå tamponer, douching og samleje, indtil du er fuldt tilbagebetalt.

Potentielle komplikationer af cervikal conization omfatter kraftige blødninger, infektion, arvæv udvikling og perforation af livmoderen. I nogle tilfælde, proceduren, der resulterer i barnløshed og øget risiko for fremtidige abort. Du kan også have unøjagtige Pap testresultater for et antal måneder. Konsultere din kirurg eller gynækolog for en fuld forklaring af alle mulige kirurgisk resultater.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com