Behandling for Rabies symptomer

11/09/2012 by admin

Behandling for Rabies symptomer

Rabies er forårsaget af en virus, der spreder sig via spyt, som regel af et bid fra inficerede dyr. Flagermus, vaskebjørne, stinkdyr, prærieulve og ræve bære oftest sygdommen. Disse dyr kan sprede virus for dig eller dine kæledyr. Rabies påvirker centralnervesystemet, og symptomatisk rabiat er skæbnesvanger. Selv om der er ingen behandling, når symptomerne vises, forhindre vacciner effektivt infektion hos mennesker og kæledyr.

Hvad er Rabies

Rabies er dødelig infektion i centralnervesystemet. Det spreder sig gennem spyt af smittede dyr, typisk ved en bid. Efter indtastning af kroppen, træder rabiesvirus en eclipse fase, Ifølge Centers for Disease Control og forebyggelse (CDC). Under den eclipse fase, hvor ingen tegn eller symptomer vises, trænger virussen de perifere nerver. Virussen fortsætter med at kopiere, træder det centrale nervesystem og symptomerne begynder at dukke op. Inkubationstiden, perioden mellem eksponering og tid symptomerne begynder, kan vare fra flere dage op til flere år, selvom det varer normalt en til tre måneder. En vaccine er effektiv, hvis det er givet, mens virussen er i fasen for eclipse. Når symptomerne synes, er behandlingen ineffektive. Rabiat er skæbnesvanger, med kun seks overlevende nogensinde rapporteret (CDC) efter symptomer dukkede op.

Rabies symptomer

Rabies har ingen ydre tegn eller symptomer, indtil sygdommen er i de senere faser. De tidligste tegn er generelle og omfatter feber, hovedpine og utilpashed (CDC). Efterhånden som sygdommen skrider frem, neurologiske symptomer såsom søvnløshed, vises forvirring, angst og frygt for vand (vandskræk). Andre symptomer omfatter synkebesvær, overdreven spytsekretion og hallucinationer (Mayo Clinic). Delvis lammelse opstår i den afsluttende fase af sygdommen. Døden indtræffer inden for dage efter symptomerne først vises (CDC).

Behandling for Rabies

Der er ingen behandling for rabies efter symptomerne vises. Den eneste behandling er en serie af vacciner, der skal administreres så hurtigt som muligt efter eksponeringen, og før symptomerne begynder. Der har været rapporter om rabiesvirus forekommer i enhver, der har modtaget vaccine. Vaccinen består af to dele (Mayo Clinic). Den første injektion, forvaltes forhindrer så tæt som muligt til stedet for bid, at virussen inficerer kroppen. Den anden del af vaccinen er en serie af seks injektioner gives over en 28-dages periode. Disse injektioner gives i armen. Vaccinen stimulerer det naturlige immunsystemet af kroppen til at genkende og bekæmpe rabiesvirus. Fordi rabies er en dødelig sygdom, administreres vaccinen, medmindre de angribende dyr er kendt for at være inficerede. Rabies status af de angribende dyr bestemmes enten ved en 10-dages karantæne eller, hvis det var et vildt dyr og blev fanget ved at teste hjernevæv. Hvis der er tvivl om rabies status for dyret, er vaccinen opgivet.

Forebyggelse

Du kan minimere din risiko for eksponering for rabies, ved at tage ordentlig pleje af dine kæledyr og ved at undgå møder med vilde dyr, især hunde, stinkdyr og vaskebjørne (Mayo Clinic). Sørg for at holde sig ajour med jeres pets' vaccinationer. Hold dine kæledyr inde, og når de er udenfor, lad dem ikke interagere med vilde dyr. Rapport Herreløse dyr og aldrig nærme vilde dyr. Forsegle dit hjem for at forhindre flagermus ind.

Symptomer i kæledyr

Rabies infektion i pet hunde og katte har symptomer ligner dem set hos mennesker. Hunde vil miste deres appetit, fråde om munden og udviser adfærdsmæssige ændringer. I senere faser, vil hunde lider af muskelspasmer, anfald, aggression og desorientering. Sygdommen ender i lammelse og død. Katte vil have en uregelmæssig feber og vil handle nervøse og ønsker at være alene. Katte lider under senere stadier af rabies vil savle overdrevent, har vejrtrækningsbesvær og blive irritabel, vred, rastløs og endelig lammet før de dør. Der er ingen behandling for rabies i kæledyr med undtagelse af forebyggende vaccination.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com