Tapning teknikker til babyer

12/18/2010 by admin

Tapning teknikker til babyer

Babyer vener er mindre, og de har tendens til at vride sig langt mere end voksne og selv ældre børn under enhver form for medicinsk procedure. Af denne grund er tapning teknikker på unge og voksne ofte utilstrækkelige for babyer. Forstå, hvordan disse teknikker afviger kan sætte nye forældre tryg når de skal tage deres babyer til at få blod arbejde.

Kapillar punktering

Den anbefalede placering for at indsamle blod fra en nyfødt baby eller barn er hæl, ifølge en tapning tutorial på University of Utahs hjemmeside. Mere specifikt skal blod trækkes fra de to nederste side hjørner af hælen. Prewarming barnets hæl til omkring 42 grader kan Celcuis lette tegning blod fordi det øger omsætning. En steril blod lancet bør bruges til at oprette en punktering. Ofte, bløder nyfødte ikke straks, så blide tryk skal bruges på webstedet punktering for at producere blod dråber.

Venepunktur

Hvis trykke i en vene til at indsamle blod, anbefales det, at den dorsale vene på hånden blive brugt ifølge Bonnie K. Davis i "tapning: en kunde servicetilgang." Det er fordi denne teknik nedsætter hæmolyse, eller destruktion af røde blodlegemer. Det mindsker også risikoen for udvanding på grund af tilstedeværelsen af interstitiel væske, og antallet af punkteringer kræves, hvilket igen mindsker en baby agitation. Denne procedure er næsten identisk med enhver anden form for venepunktur, men en mindre nål og butterfly wingset bruges, og større pleje skal placeres på indsætte nålen langsomt, således at nålen ikke gennembore via venen.

Patienthåndtering

Nogle babyer har ikke noget imod at have blod trukket, men disse er sandsynligvis snarere undtagelsen end reglen. Dette betyder, at phlebotomists skal forstå, hvordan man skal behandle med babyer, der kan blive ophidset og flailing rundt. Hvis fastholdende barnet bliver nødvendigt, bør de bede en forælder eller værge til stede til at hjælpe med at gøre. Hvis forældrene ikke kan dy barnet eller synes nødlidende af processen, kan andet medicinsk personale være hyret til at hjælpe med at holde den patient stadig. Poletter og ros for tapperhed kan gøre oplevelsen mindre traumatisk, noter University of North Carolina Health Care-systemer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com