Hvad er bivirkninger af prostata kræft kirurgi?

01/01/2011 by admin

Der er mange mænd, der bringer livet ved ikke at have deres prostata bortopereret når det bliver kræft. Den største bekymring for patienter have er, at de ikke ønsker at risikere bivirkningerne af at have prostatakræft kirurgi. Den bedste måde at helbrede mange former for prostatakræft er ved at fjerne prostata, og det er vigtigt at vide hvad de kan forvente før overskriften til kirurgi. At have kirurgi vil give dig en længere levetid, og det er vigtigt at vide, hvad kvaliteten af at livet vil være. Nogle af disse bivirkninger forsvinder efter et par måneder, mens andre kan blive hængende og har brug for lægehjælp.

Badeværelse

Ifølge Prostata Cancer Foundation er den primære bivirkning af at have prostata kirurgi urininkontinens. Urininkontinens kan variere fra urin utætte til at miste kontrollen over blæren. En anden bivirkning er urin dysfunktion, som er, når der er smerter ved vandladning, og dette er forårsaget på grund af nærhed af prostata og blære. Patienterne kan også lider af tarm dysfunktion, som er hyppig diarré eller blødning, på grund af skaderne på endetarmen under kirurgi.

Soveværelse

Næsten alle mænd, der har prostata kirurgi vil opleve erektil dysfunktion efter operationen. Dette er fordi de nerver, der styrer erektioner er meget delikat og ligger i nærheden af prostata, og prostata-kirurgi forårsager traumer til disse nerver. Prostata Cancer Foundation fastslår også, at hvis nerverne var forblevet intakte under operationen, de fleste mænd vil opleve betydelige forbedringer inden for et år. For andre mænd der er medicin, hjælpemidler og kirurgi muligheder til at afhjælpe denne bivirkning.

Psykologiske

Der er psykiske bivirkninger, der kommer sammen med prostata-kirurgi. Mange mænd opleve anfald af depression, på grund af bivirkninger forbundet med denne operation og fra at have kræft.

Smerter

Ligesom med enhver operation, der kan være smerter og blødning efter at have fjernet prostata. Disse bivirkninger præsenterer sig snart efter operationen, og bør gå væk efter et par uger. Hvis smerter fortsætter stadig, så kontakt din læge for at afgøre, om der er en mere ødelæggende problem.

Barnløshed

Efter at have prostata kirurgi er det umuligt for mænd at forblive frugtbare, fordi Sædblærer er fjernet sammen med prostata. Prostata og Sædblærer er ansvarlig for udløsninger foretager sæd ned i urinrøret, så det kan forlade penis. Uden disse to dele af kroppen, kan en mand ikke længere befrugte et æg, fordi ejakulation er umuligt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com