Biologiske & psykologiske årsager til Depression

12/07/2010 by admin

Hvad er Depression?

Depression er meget mere end bare blues. Klinisk depression kan påvirke alle aspekter af liv: arbejde, hjem, familie, venner. Nogle mennesker tror, at du kan bare "snap ud af det" og at du kan "ryste det." Klinisk depression er meget mere end noget, du kan ryste af sig, dog. Depression er en alvorlig sygdom, som mange mennesker aldrig søge behandling for. Depression kan helbredes i nogle tilfælde; forvaltes godt i andre. Lad ikke dig selv eller nogen anden behandle dig som du fortjener ikke behandling, eller at du bare klager. Få dig noget hjælp, især hvis du har selvmordstanker.

Biologiske årsager

Depression kan omfatte mere end én udløsende faktor. Forståelse af biologiske depression er stadig i sin vorden, hvad angår forskning metoder; meget mere for at lære om hjernens funktion og hvordan visse bio-elektriske ændringer kan påvirke ikke blot dit humør, men den skrøbelige balance i kemien i din hjerne, og derfor i din krop. Hjernen består af et neurale netværk af sammenkoblede elektriske impulser, der sender signaler til hjernens receptorer til at påvirke ændringer i kroppen.

Tumorer

I en artikel offentliggjort i Science Daily i maj 2009, rapporterede forskere ved University of Chicago, er fastslået et link mellem kræft tumorer og depression. Stoffer, der produceres i hjernen, der styrer humør og fungere som moderatorer for depression er forstyrret af tumor. Bemærkelsesværdig forandringer i hippocampus (området af hjernen, der styrer humør) fremlægge bevis for første gang at depression og kræft er biologisk beslægtede, snarere end kræft blot at være en udløsende faktor i depression. Forskerhold på universitetet opdagede to molekyler, der forårsager øget cytokiner i hjernen. Cytokiner er proteiner, der regulere immunsystemet og har været forbundet med depression.

Psykologiske Depression

Psykologiske depression kan være endnu sværere at lokalisere, i hvert fald så vidt angår dens oprindelse. Så mange facetter af personlighed, begivenheder og vores fortolkning af disse begivenheder er involveret, at det tager en dedikeret og uddannet professionel til at opdage roden af psykologiske depression. Faktorer som barndom, traumatiske begivenheder, stress og større liv forandringer såsom at miste dit job eller dit hus kan alle bidrage til en situation med depression. Mennesker, der er negative i deres outlook og har lavt selvværd er mere udsatte for depression, en person, der er positive.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com