Hvordan virker en ultralyd Transducer

04/15/2013 by admin

Definition

En ultralyd transducer er en sikker, ikke-invasiv stykke teknologi, der blev opfundet i 1957 af en engelsk læge, Professor Ian Donald (1910-1987). Denne maskine bruger højfrekvente lydbølger og deres ekkoer til at skabe et billede på en specialiseret skærm, afsløre, hvad der foregår inde i organer i kroppen. Det virker på de samme principper om Ekkolokation bruges af flagermus, hvaler, delfiner og sonar bruges af ubåde. Lyden af ultralyd transduceren kan ikke høres af det menneskelige øre.

Bruger

En ultralyd transducer er en effektiv og effektiv diagnosticeringsværktøj, der ikke bruger stråling, og det kan vise detaljerede billeder i kroppen, der x-stråler ikke kan opdager. En ultralyd transducer er oftest bruges til at se udvikling af et foster i livmoderen og at opdage flere fødsler. Det er også bruges til at diagnosticere problemer i hjerte, nyre, lever, bugspytkirtel, blodkar og kræftceller. Denne diagnostisk værktøj er fremragende til imaging blødt væv, men det er ikke så god på imaging knogle eller luft celler.

Fordele

Ved hjælp af en ultralyd transducer som et diagnostisk redskab er sikker, smertefri, let og komfortabel. Der er ingen stråling, så det kan bruges til at undersøge ufødtes uden skade. Og resultaterne af sonogram ses straks på specialiserede skærmen, hvilket gør for en hurtig diagnose.

Ultralyd Transducer dele

De grundlæggende dele af en ultralyd transducer er: en transducer sonde bruges til at glide over de geléagtig område af kroppen undersøges; centralenhed, den vigtigste del af ultralyd transducer; transducer puls kontrol; skærm; tastatur og markør; disk storage-enhed, og printeren.

Sådan fungerer det

Gel, som er placeret på området af kroppen til at blive undersøgt, fungerer som dirigent for lydbølger. Transducer sonde glider over området geléagtig konsistens, producerer højfrekvente lydbølger, der føres ind i kroppen. Lydbølgerne hoppe ud væv undersøges, oplysninger, der returneres til transduceren og bølgerne fodres i computeren. Et billede, kaldes en sonagram, der vises på computerskærmen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com