Ultralyd kræftbehandling

03/08/2012 by admin

Måder at slaget kræft er konstant i udvikling og en af de nyeste behandlinger til viser løfte i behandling af prostata og andre kræftsygdomme er højintensive fokuseret ultralyd (HIFU). Denne metode til behandling indebærer brugen af højfrekvente lydbølger specifikt rettet mod kræftceller. Intensiteten af ultralyd bølger ødelægger kræftcellerne.

Typer af kræft

Bølger fra ultralyd vil ikke passere gennem knogle eller luft, hvilket betyder, at det ikke vil være effektiv mod visse former for kræft. De typer af kræft, der ikke sandsynligvis vil blive hjulpet af HIFU omfatter hjernesvulster, lungekræft, bækken-området kræft, lymfeknude kræft, hudkræft eller hoved og hals kræft.

Dog har HIFU behandling vist sig at være vellykket i kæmper mod kræft i prostata, nyre, lever, bugspytkirtel og blære, ifølge Cancer Research UK.

Hvornår skal du bruge HIFU

Selv om det fulde omfang af denne terapi nytten ikke har endnu fastlagt, se læger HIFU primært som en tidlig detektion behandling. Ud over at være en første linje i forsvaret mod nogle kræftformer, er det også bliver diskuteret som et opfølgende behandling for stråling når strålebehandling ikke giver tilfredsstillende resultater, ifølge American Cancer Society.

HIFU kun synes at være effektiv mod enkelt tumor kræftformer og forventes ikke at vise effektiviteten mod udbredt tilfælde.

Bivirkninger

Ifølge ultralyd Therapeutics Limited, har bivirkninger fra HIFU behandling været minimal. Nogle patienter har rapporteret en hudreaktion svarende til mindre solskoldning, der går væk inden for et par dage.

Nogle patienter sagde under behandling de oplevede smerte på overfladen af huden når behandlet uden bedøvelse. Tilsætning af anæstesi elimineret ubehag under behandling. Nogle patienter sagde de oplevede mindre smerter efter behandling, men det var kortvarig og kunne styres med typiske smertestillende medicin.

Der er en meget lille risiko for infektion på behandlingsstedet, der kan håndteres med brug af antibiotika. Derudover er pleje taget til netop målet behandlingsområder at undgå unødvendige skader på sundt væv.

Status for udvikling

Denne nye behandling er i udviklingsstadier. HIFU bruges i øjeblikket til en vis grad i Europa, for det meste i kliniske forsøg, men mindre almindeligt i USA. Ifølge American Cancer Society har behandling stadig til at gennemgå yderligere undersøgelser for at bestemme dens sande effektivitet og sikkerhed.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com