Tegn på tidlig hivinfektion

03/23/2012 by admin

HIV, eller human immundefekt virus, er indgået gennem en udveksling af kropslige væske, som gennem samleje eller ved deling af intravenøs nåle. HIV ødelægger gradvist immunsystemet, hvilket gør det sværere for kroppen at bekæmpe off infektion. Mens det kan tage op til tre måneder efter infektion HIV blod resultater at ændre til HIV-positive, kan du vise symptomer inden for dage eller uger af eksponering; disse tidlige symptomer er kendt som primær eller akut HIV-infektion.

Symptomer

Der er en række forskellige symptomer forbundet med en tidlig HIV-infektion, men de er minder om symptomer på andre sygdomme, så det ikke er let at diagnosticere HIV baseret på symptomer alene. Kendetegnet symptomer på tidlig HIV omfatter hævede lymfeknuder, ondt i halsen, træthed, feber, hovedpine og udslæt. Et eksempel på et udslæt, der er forbundet med HIV er seborrheic dermatitis, der har flaky hvid eller gullig skalaer der danner på fedtet hud, såsom øre; den omkringliggende hud måske eller måske ikke være rød.

Asymptomatisk

Det er muligt at kontrakten HIV og ikke vise nogen af symptomerne. Denne type af HIV er kendt som asymptomatisk HIV. Asymptomatisk HIV er fælles, når du først kommer i kontakt med virus; nogle mennesker kan have nogen symptomer i op til 10 år efter at få HIV. Det er dog vigtigt at bemærke, at mens du ikke kan vise HIV-symptomer, kan du stadig overføre virus til andre.

Diagnose

Den eneste måde at diagnosen HIV er gennem en blodprøve. En fælles test er HIV ELISA/Western skamplet, som registrerer HIV-antistoffer i blodet. Men hvis du kom i kontakt med HIV mindre end tre måneder siden, din blodprøve kan ikke komme tilbage HIV positive. Hvis du er seksuelt aktive eller har flere partnere, bør du få en HIV-test hvert halve år.

Komplikationer

Fordi HIV fører til en forringelse af immunforsvaret, bliver du modtagelige for andre sygdomme. Disse omfatter kræft, kronisk spilde, HIV demens og lipodystrofi. Derudover kan HIV resultere i en række forskellige infektioner, herunder progressiv multifokal leukoencefalopati, tuberkulose, Toxoplasmose, bacillær angiomatosis, candidiasis, cytomegalovirus infektion og salmonella infektion i blodbanen.

Advarsel

Der er ingen kur mod HIV. Mens medicin er tilgængelig til at hjælpe med symptomer på HIV, mindsker det ikke forekomsten af virusset. Kontraherende HIV kan undgås ved at undlade samleje, bruge et kondom og ikke dele intravenøs nåle.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com