Hvad er universel sundhedspleje?

07/18/2012 by admin

Hvad er universel sundhedspleje?

Universal sundhedspleje er et system, hvor hver person i en bestemt region er dækket for sundhedspleje. Mange gange omfatter dette også mentale sundhedspleje samt dental care. Regeringer bruger en række forskellige metoder til at løse problemet med dækker hver berettiget beboer. Det kun rige, industrialiserede land i verden uden universel sundhedspleje er USA.

Gennemførelsen

Koncept og motivation for statsstøttet sundhed pleje er at udvide adgang til alle sine borgere. Lovgivning, regulering og beskatning er nødvendig for at sikre gennemførelsen går godt. Nogle omkostninger afholdes af patienterne, men hovedparten af de medicinske omkostninger betales af enten skatteindtægter eller obligatoriske forsikringsdækning. Den vigtigste udfordring bag gennemførelsen er at afgøre, om regeringen vil styre systemet eller hvis en offentlig-privat kombination vil blive etableret.

Udfordringer

En udfordring for en nation, der søger reform af sundhedssystemet er den politiske debat. Dette skyldes enten en modvilje mod at indføre en regeringskontrollerede eller problemer med udgifter. I USA, regeringen programmer, f.eks Medicare, Medicaid eller TRICARE allerede dækker 27,8 procent af den amerikanske befolkning. Men omkostningerne for disse programmer tegner sig for 15 procent af landets BNP, en større procentdel end næsten alle andre lande i verden.I 2007 havde mere end 15 procent af borgerne i USA ingen sundhedspleje dækning.

Enkelt-indbetaler dækning

Single-betaleren sundhedspleje er begrebet som en stor fond er etableret fra nogle slags indtægter, og dette enkelt fond er ansvarlig for at betale udgifterne til sundhedspleje. Sundhedsprofessionelle modtage betaling uanset hvorvidt en patient går til en privat eller offentlig facilitet.Mange analytikere mener, at ud over at besvare den moralske kald til programmet, denne metode også drev nede omkostninger samlede fordi uforsikrede mennesker får behandling. Størstedelen af ikke-forsikrede personer modtage deres sundhedspleje i skadestuer, fordi de ikke modtager forebyggende pleje, og skadestuen behandling er langt dyrere end almindelige lægebesøg.Eksempler på dette program ses i sundhedspleje af Canada og Australien.

Offentlig finansiering

Den offentligt finansierede mulighed er blevet vedtaget af en række lande som Storbritannien, Italien og Spanien. Disse nationer har elimineret forsikringsselskaber eller programmer helt; primære og langsigtet pleje er omfattet gratis for borgerne. Recepter og tandpleje er holdt på en fast sats eller dækket så godt.Dette system er finansieret ved skatteindtægter. Skatteprocenten i disse lande er højere end andre nationer, men omkostningerne holdes ved at udnytte kraften i regeringen.

Obligatoriske programmer

Andre lande som Tyskland, har en obligatorisk forsikring program, hvilket betyder, at hver borger er forpligtet til at købe sygesikring fra enten en privat virksomhed eller via regeringen. Dette system holder omkostningerne ved at oprette en risiko-kompensation pool, som forhindrer virksomheder står over for store tab ved at gøre én fond af lavere risiko klienter løn ind i puljen, mens fonde med højere risiko klienter modtage erstatning fra poolen.I disse situationer vælger midlerne ikke hvem de vil dække, og dækningsniveau er normalt sat af regeringen mandat.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com