Hvordan til at organisere ens tanker til at træffe rationelle beslutninger

08/17/2010 by admin

Hvordan til at organisere ens tanker til at træffe rationelle beslutninger

Vi lever i en tid med distraktion. Den øgede hastighed kommunikation har også ganges krav på vores opmærksomhed spænder. Internettet er overalt og tilgængelige på de fleste telefoner. Så når tid kommer til at gøre en vigtig beslutning, er problemet ikke adgang til oplysninger, men temmelig truslen om at blive overvældet af det. Denne overflod af oplysninger kan også forårsage overskydende stress og angst, således at beslutningstagningen er endnu sværere. Heldigvis er der stadig nogle enkle måder at få dine tanker sammen og træffe rationelle beslutninger.

Instruktioner

• Hammer ud af fordele og ulemper. Den nemmeste måde at komme i gang med en stor beslutning er at sidde med en pen og papir og lav en liste over de positive og negative aspekter af beslutningen om du forsøger at gøre. Det er vigtigt at skrive denne liste. At se disse begreber i sort og hvid (eller uanset farveblæk du skrive) låner dem en tangibility og gemmer dem fra at være abstrakte begreber i dit sind. Det også mindsker sandsynligheden for, at du vil glemme at liste noget i enten de "pro" eller "con" kategorier.

• Vejer dine muligheder. Nogle afgørelser er mere komplekse, og har flere formildende omstændigheder end kan udlignes ved hjælp af en simpel liste af fordele og ulemper. Én måde at angribe sådan et problem er ved at gøre opmærksom på graden som et aspekt af beslutningen er positivt eller negativt ved at tildele hver et nummer "score". For eksempel, hvis du forsøger at træffe afgørelse om en ny lejlighed, og dens nærhed til offentlig transport er meget vigtigt for dig, ville du tildeler "pro" en højere score, såsom 5. Hvis en af negativer er, at stedet har begrænset parkering, kan du tildele det en lavere score, såsom 2, da du ikke skal køre meget. Veje hvert aspekt af beslutningen og tildele den en score, og derefter tilføje dem op til se som side "vinder". Dette kan give dig et indblik i hvordan positive og hvordan negative du føler mod handlingen.

• Tilføje en tredje kategori. Listen over fordele og ulemper tager ikke nødvendigvis højde for gråzoner, som der er mange når du foretager en stor beslutning. For ting, der hverken er "god" eller "dårligt", tilføjer en tredje kolonne, "Interessant". Elementer i denne kolonne tilføje farve og definition til den afgørelse, du forsøger at gøre. For at fortsætte med det tidligere eksempel, hvis du er på udkig efter en ny lejlighed, der er tæt på offentlig transport, men har dårlig parkering, være en "interessant" elementet at du gå mere. Gå mere har positive virkninger, såsom at få mere motion, men kunne have negative også, såsom at tilføje kørselstid, mens du går til din bil. Hvis du vil, kan du tilføje nummer noder til de interessante emner så godt, for at se hvordan det påvirker din endelige resultat. Se "Mindtools" nedenfor for mere information om denne metode.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com