Former for hud modermærker

07/04/2012 by admin

Former for hud modermærker

Dybest set, en hud muldvarp er enhver form for abnormitet på huden. Der er en række forskellige former for hud modermærker og de har forskellige klassifikationer samt navne. De fleste er harmløse (selv om grimme), men der er nogle, der ikke er uskadelige, og i virkeligheden kan være kræft. Huden melanom er den mest almindelige form for kræft.

Fælles hudtyper muldvarp

Hud modermærker, der er til stede ved fødslen er godartede og kaldes nevi. Disse er intet mere end en gruppe af hudceller, der har pigmenteret i en generel område af huden. Der er også modermærker, der kaldes dysplastic nevi. Disse er uregelmæssig i tekstur, størrelse og form. Normalt harmløs, hvis de er over-eksponeret for sollys kan de blive til kræft. Seborrheic keratoser er en anden form for hud muldvarp, som i udseende, er næsten svarer til tekstur af en vorte og er sort eller brun i farven.

Ualmindeligt hudtyper muldvarp

Pyogenic granulomer er en muldvarp, som almindeligt vises efter nogle type af skade. Disse normalt vil forsvinde med tiden, men hvis det er nødvendigt, de kan fjernes kirurgisk. De er rejst fra huden og er sort eller blå farve. Runde kødfulde væv eller vækster, der har en konsistens inde der er næsten pasta-lignende kaldes Keratoacanthomas. Begge disse typer bør kontrolleres af en læge til at se, om der er en risiko for melanom.

Sjældne hudtyper muldvarp

Keloider er normalt glat men kan være ret store og normalt danner i stedet for et helede sår. Disse er meget sjældne og svære at behandle medmindre kortikosteroid injektioner anvendes som flade dem. Den sidste metode til fjernelse er kirurgisk. Dermoid cyster er faktisk mere som tumorer, der består af knogle og brusk fragmenter. Disse er fjernet gennem kirurgi samt.

Advarsler

Advarsel tegn at en hud muldvarp kan være blevet kræft er når muldvarpen begynder at ændre, eller når en halvdelen af muldvarpen ikke er ligesom anden halvdelen. Andre tegn, at noget ikke er rigtigt kunne omfatte laset eller uregelmæssig kanterne af mole, mole farver der varierer, og når størrelsen af muldvarpen er større end et viskelæder i en blyant.

Forebyggelse/løsning

Forebyggelse er nøglen til at sikre, at hud modermærker ikke bliver kræft i fremtiden. Begrænser soleksponering, bruge solcreme at blokke UVA og UVB lys, undgå garvning kabiner, og at gøre rutine, er månedlige selvstændige eksamener af hud og modermærker de bedste vaner. Jo før, et problem der findes, jo nemmere det er at behandle.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com