Hvordan kan en Person få Rabies?

06/21/2012 by admin

Hvordan kan en Person få Rabies?

En Person er bidt af en smittet dyr

Rabies er en smitsomme virus, og mennesker, der er smittet med det udsættes ofte for det efter at være blevet bidt af et dyr med sygdommen. Selv om folk ikke er så tilbøjelige til at kontrakt rabies direkte fra vilde dyr, som de er til kontrakt det indirekte fra domesticerede kæledyr, der er blevet bidt af syge dyr, kan mennesker, der camping udendørs kan være udsat for bat bider mens du sover. Således er unge børn eller toddlers særligt sårbare over for rabies infektioner, da de til tider er uvidende eller ej en bid er opstået (især hvis det er forårsaget af en flagermus, hvilket medfører begrænset skade) eller forholdsregler at tage, hvis de lider bid. Fælles dyr, der kan bære rabies er ræve, vaskebjørne og stinkdyr. Selv om de fleste mennesker har tendens til at knytte rabiesvirus med hunde, bærer katte typisk virus oftere.

En Person kan modtage Rabies gennem ikke-bid eksponering

Hvis en person er ridset af et smittet dyr, eller hvis et åbent sår er forurenet med inficeret spyt, denne person kan blive smittet med rabies. Grunden til at ridser kan sprede rabies er fordi dyr ofte slikke deres kløer, og spyt fra disse dyr er i stand til at formidle rabiesvirus. Sjældne, men mulige måde for rabies at sprede er hvis et dyr spyt ind i en persons krop via slimhinder, som dem der findes i øjne, næse eller hals.

Rabies kan overføres fra én Person til en anden

Som med nogen overførbar sygdom, kan rabies være spredes fra en person til en anden via bid eller andre metoder for forurening. Heldigvis, person til person transmissioner sjældent forekommer. Eksempler på disse typer af transmission finder normalt sted i et laboratorium indstilling eller hospitalet indstilling. For eksempel, hvis en person, der er smittet med rabies er en donor under blodtransfusion eller en organtransplantation, kan infektion forekomme i hårtransplantation modtageren. Generelt, folk bliver behandlet for rabies infektion ikke udgør en risiko for de mennesker, der behandler dem, så længe forholdsregler--som skitseret af det Hospital infektion kontrol praksis rådgivende udvalg--overholdes.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com