Patent Foramen Ovale diagnose

02/06/2012 by admin

Foramen ovale (fo-RA-mun o-dalen) er forbundet med hjertet. Forekommer som en normal del af vores anatomi, går det til arbejde længe før fødslen at holde blodet cirkulerer korrekt. Sit job, men er midlertidig. Hvis foramen ovale ikke ophøre med sin funktion efter fødslen, bliver det et patent (åben) foramen ovale eller "hul i hjertet."

Hjertefunktion

Hjertet har fire kamre, to øvre (atrier) og to lavere (hjertekamrene). En septum (muskulære væg) opdeler hjertet i højre og venstre side. Atrieflimren septum adskiller de øvre kamre. Den ventrikulære septum adskiller de to nederste kamre. Ilt-fattige blod fra kroppen ind i højre atrium, som pumper det til højre hjertekammer. Højre hjertekammer sender blod til lungerne, hvor det opfanger ilt og tilbage til venstre atrium, som pumper det til venstre hjertekammer. Den venstre ventrikel så pumper iltet blod tilbage til kroppen.

Prænatal hjertefunktion

Da vi ikke indånd før fødslen, sender navlestrengen ilt-rige blod til højre atrium. Prænatal hjertet har en lille klap-lignende åbning i muren mellem højre og venstre atrium---foramen ovale. Blod rejser direkte fra højre til venstre forkammer, overspringelse lungerne, og derefter ind i venstre hjertekammer, som sender det til kroppen. Når lungefunktion begynder, tvinger tryk i venstre atrium foramen ovale lukkes. Hvis det ikke lukker, bliver det en patent foramen ovale (PFO).

Symptomer

Ifølge MayoClinic.org, har en ud af fire mennesker PFO. Mange vil aldrig indse det, da der er normalt ingen tilknyttede tegn eller symptomer. En nyfødt med PFO muligvis cyanose (blålig hud) når gråd eller belastende. MayoClinic.com rapporterer imidlertid, at et spædbarn med cyanose og patent foramen ovale typisk har andre hjertefejl. I disse tilfælde kan PFO faktisk være nødvendigt, da det giver mulighed for en ufuldkommen men alternative rute for blodet at cirkulere.

Komplikationer

PFO skaber ikke typisk komplikationer, men kan være en risikofaktor for apopleksi. Læger teoretisere, at små blodpropper i blodet, som typisk lodge i lungerne og opløses, kan rejse gennem PFO og derefter ud af hjertet til hjernen. MayoClinic.com rapporter, men bevis for dette er usikkert. PFO kan være et link til migræne med aura. Cleveland Clinic, at bemærke migræne ramte nogle gange forbedre med PFO lukning, anbefaler yderligere forskning vedrørende dette.

Diagnose og behandling

PFO er typisk en tilfældig søgning på ekkokardiografi, en procedure læger bruger til at vurdere hjertefunktionen. Behandling med acetylsalicylsyre eller Coumadin thins blodet og kan reducere risikoen for slagtilfælde. Læger kan beslutte at lukke PFO hos patienter med tidligere uforklarlige slagtilfælde eller invaliderende migræne. Kirurgisk reparation af åbne hjertet og suturering PFO shut er en mulighed. Læger bruger også hjerte kateterisation for at placere en enhed, der forsegler hullet. I denne procedure tråde lægen en lang tynd slange bærer lukning enhed gennem vener fra lysken til hjertet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com