Liste over fødevarer, der indeholder vitaminer

08/28/2012 by admin

Mange mennesker tror, at tage vitamintilskud er tilstrækkeligt for at få deres daglige anbefalede mængde. Dog for optimal fordele, bør vitaminer hovedsageligt kommer fra fødevarer, du spiser hver dag. Der er mange fødevarer, der kan passe ind i enhver kost regime, der ikke er kun sundt for dig, men give dig alle de vitaminer, som du har brug for.

Vitamin A

A-vitamin er en nødvendig vitamin, som bruges af kroppen, af mange grunde, herunder bedre udsyn ved natkørsel, sundere hud, en forbedret immunsystem og til støtte i ordentlig fordøjelse. Vitamin A kan findes i økologiske æg og smør, torsk lever olie, leveren, mozzarellaost og spinat. Andre grøntsager, der indeholder a-vitamin er søde kartofler, gulerødder og brøndkarse.

C-vitamin

Vitamin C er en afgørende vitamin, der er nødvendig for stærke knogler, sener og blodkar. C-vitamin beskytter også nervesystemet. Mange frugter og grøntsager indeholder c-vitamin. Mest anerkendt almindeligt en er appelsiner. Andre fødevarer, der indeholder dette vitamin er jordbær, kål, tomater, rød peber, citroner, asparges, selleri og kirsebær.

D-vitamin

D-vitamin er bedst kendt for sin rolle i at holde knogler og tænder stærke. Dette vitamin også hjælper med at forebygge forhøjet blodtryk og holder immunforsvaret sundt. Vitamin D findes i levertran, sardiner, æggeblommer, mælk, tun og schweizisk ost.

Folinsyre

Gravide kvinder har brug for folinsyre, eller folat, mere end andre mennesker, fordi folat er et vigtigt vitamin for neurologiske udvikling af fosteret. Folinsyre kan også hjælpe med at regulere søvn cyklus ved at hjælpe til at producere neurotransmittere, der tager sig af del af kroppen. Folinsyre findes i mange grøntsager, såsom rødbeder, broccoli, asparges og romaine salat. Appelsiner indeholder også folinsyre, som gør kikærter, spinat og roer.

Vitamin K

K-vitamin er afgørende for den bedste mineralisering af knoglerne og hjælpe blodprop korrekt. Mange fødevarer indeholder vitamin K, såsom spinat, blade salat, persille, ærter, okra, surkål, broccoli og brøndkarse.

Vitamin B1-thiamin

B1-vitamin er afgørende for hukommelse og energi. Fødevarer, der bærer en overflod af vitamin B1 er brune ris, blomkål, rå pekannødder og paranødder, rosenkål, sukkermajs, gær og vilde laks.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com