Årsager til knogle scanner

08/01/2011 by admin

Knogle scanner er en nuklear radiologiske procedure anvendes til at identificere abnormiteter i knoglestruktur, både fysisk og kemisk. Knogle scanner er generelt bruges til at identificere særlige medicinske betingelser herunder knoglesmerter, frakturer, spredt sig i kroppen kræft og Knogleinfektioner. Scanningsprocessen er relateret til andre metoder til knogle imaging som MRIs og røntgenstråler.

Procedure

Processen har to grundlæggende trin: injektion og scanningen. Injektion indeholder en lille mængde radioaktivt materiale kendt som sporstoffer, der udsender gamma bølger, der fortolkes af en speciel kamera. Røbestoffer er injiceres gennem en vene, og to til fire timer gives til patienten for at tillade røbestoffer til at cirkulere gennem kroppen. Scanningen er en forholdsvis enkel procedure. Patienten ligger fladt og stadig på et bord, mens en arm-lignende maskine, der understøtter gamma kameraet registrerer placeringen af gammastråling i kroppen. For en fuld krop scanning, kan processen tage op til 60 minutter, selv om delvis område scanninger vil naturligvis tage mindre. Radioaktivitet af røbestoffer vil fortage sig i omkring to dage, og ingen andre bivirkninger kan forventes.

Vurdering af resultater

Gennem scanning, kan læger opdage unormale ben stofskifte via mørke Hotte steder hvor røbestoffer har akkumuleret. Scanningen, selv er ineffektive til at opdage den nøjagtige karakter af en bestemt lidelse. Men effektiviteten af tracer påvisning tillader læger til at lokalisere områder af bekymring og bestemme behandling for en fraktur, tumor eller enhver anden relevant betingelse.

Umiddelbare risici

Trods den ubehagelige skal lå stadig for hele processen og udholde smerten ved injektion, er der ingen væsentlige bivirkninger til knoglescanning. Ingen større trussel end X-ray eksponering, knoglescanning udgør nogen betydelig risiko for allergisk reaktion, og røbestoffer skabe ekstremt lave niveauer af stråling.

Effektiv test og Alternative procedurer

Særlige faktorer kan påvirke resultatet af knogle scanning test. Disse omfatter en fuld blære, der kan blokere skinkeben område, indtagelse af barium eller bismuth fra en anden test, og inabilities at forblive stadig under proceduren. Endelig, graviditet hinder bone scan støtteberettigelse. Hvis visse betingelser er opdaget, kan alternativt testning være nødvendigt. Disse procedurer er blodprøver, biopsier, computertomografi (CT), MRIs og røntgenstråler.

Detekterede betingelser

Gigt, avascular nekrose, knogle tumorer, sammensatte frakturer, fiber dysplasi, osteomyelitis (Knogleinfektioner), Pagets sygdom, stråling ændringer, rakitis og stress frakturer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com