Biopat vs homøopat

02/01/2012 by admin

Homøopati og naturopati er almindeligt forvirret, men de er faktisk helt forskellig praksis. De to alternativ medicin systemer er ens, idet de er generelt anses for at være holistisk; de fokuserer på behandling af hele patienten snarere end en specifik sygdom eller lidelse. Mens de fleste praksis i naturopati understøttes af kliniske undersøgelser, er homøopati en uvidenskabelig praksis, som mangler kvalifikationer inden for det videnskabelige samfund. Både homøopater og naturopaterne kan være licenseret som læger i de fleste vestlige lande, men nogle jurisdiktioner forbyder eller begrænser både praksis.

Elementer af naturopati

Naturopati er et bredt, eklektisk behandlingssystem, der omfatter en bred vifte af lægepraksis. Naturopaths kan øve teknikker, som omfatter naturmedicin, akupunktur, akupressur, rådgivning, ayurvedisk medicin, motion, specialiserede kost, farveterapi og andre narkotika medicinske indgreb. Mål af naturopati er at give komplet pleje til patienten samtidig med at de åndelige, følelsesmæssige og metafysiske aspekter af sundhed. Mange familier vælger naturopati, fordi de betragter det som en mere bæredygtig og helhedsorienteret alternativ til konventionel medicin.

Principper for homøopati

Homøopati er et forholdsvis nyt medicinsk system udtænkt i løbet af det nittende århundrede. Det grundlæggende princip bag homøopati er "som godbidder som" teorien om behandling: homøopater mener, at meget små mængder af toksiner kan behandle symptomerne, der større doser typisk forårsager. Lægemidler i homøopati er ekstremt fortyndet og typisk indeholder ingen molekyler af det oprindelige stof. Homepaths mener, at disse lægemidler, som er kemisk identisk med placebo, er effektive, fordi de indeholder "fingeraftryk" eller "ånd" af sammensat.

Videnskabelige beviser

Kliniske forsøg af naturopatisk praksis varierer voldsomt i deres resultater. Nogle praksis af naturopati, herunder Massageterapi og et minimalt forarbejdede kost, støttes kraftigt af kliniske beviser. Andre alternative-medicin praksis, ligesom Zoneterapi og iridology, er ofte anset for at være naturopatisk men mangler nogen håndgribelige videnskabelig merit. Homøopati er almindeligt anset for at være pseudovidenskabelig, fordi dens grundlæggende principper i strid med videnskabelig forståelse af medicin: mainstream organisationer som det nationale sundhedsvæsen i Storbritannien overveje homøopati til at være en uvidenskabelig eller svigagtig praksis.

Fordele og risici

Mens kontrollerede kliniske forsøg ikke har kunnet finde nogen medicinske fordele af homøopati ud over en placebo-effekt, er det en meget populær praksis, fordi det er forbundet med lidt at ingen risiko for bivirkninger eller lægemiddelinteraktioner. Mest homøopatiske midler indeholder ikke nogen forbindelser, der kan føre til utilsigtede konsekvenser. Mens naturopati kan være en effektiv behandlingsmulighed for mange sygdomme, kan det også være forbundet med visse risici og medicinsk interaktioner; for eksempel, kan nogle urteekstrakter forårsage livstruende allergiske reaktioner eller forstyrre effektiviteten af nogle narkotika.

Problemer og risici

Fleste homøopater og naturopaterne enige om, at konventionel medicin er undertiden en mere passende behandlingsmulighed end alternative løsninger. Mennesker med alvorlige helbredsproblemer kan kræve lægelige indgreb, der er alt for radikale for naturopati eller homøopati til tilstrækkelig højde. Mens begge metoder kan bruges som grundlag for behandling af milde infektioner og lidelser, kan de være utilstrækkelige eller uhensigtsmæssige til visse betingelser. Heldigvis kan både naturopati og homøopati med succes og sikkert bruges som supplement til konventionelle behandlinger--praktikere, der favoriserer Integrativ medicin kan være at foretrække at strengt allopatiske, homøopatiske eller naturopatisk læger.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com