Hvordan at reparere en brudt finer

01/30/2012 by admin

Hvordan at reparere en brudt finer

Mens finér er ekstremt holdbare, er de ikke beregnet til at blive permanent. Selv med bedst pleje, et finer ender til sidst med tilhugget, brudt eller revnet og skal repareres. Hvordan reparationen er udført, afhænger af mange faktorer, herunder typen af finér, sin alder og placering i munden.

Instruktioner

• Besøg din tandlæge straks hvis du bemærker en chip eller en revne på facaden. Jo hurtigere er dette taget pleje af, jo mindre chance fineren vil blive beskadiget repareres.

• Spørg din tandlæge om mulighed for at anvende dental composite over de knuste finér til at løse problemet. Dette vil sandsynligvis ikke være en god mulighed for fortænder, som den cement, der anvendes til at reparere en finer vil i sidste ende pletten og ændre farver, at gøre reparation synlige.

• Overveje at have finer erstattet. Selvom det kan virke som en drastisk mulighed for et lille problem, skal finér udskiftes hvert 10-15 år alligevel. Hvis du er i nærheden af denne frist, kan du med fordel planlægge udskiftning hellere før end senere.

• Være klar til at have brudt fineren jorden før eventuelle reparationer kan gøres. Dette kan kræve bedøvelse, hvis fineren brød ud for linjen gum, og det kan nødvendiggøre flere besøg, hvis tandlægen skal matche den oprindelige finer farve.

• Spørg din tandlæge til at bruge lys-cured kompositter, der kræver lys eller laser for at indstille for overfladiske reparationer. Denne meget hurtig reparationsprocessen tager mindre end 10 minutter, herunder tid til forberedelse. For mere alvorlige problemer helbredt anmodning selvstændige kompositter. Begge metoder til reparation kan være lige så effektive, men de er ikke indbyrdes udskiftelige.

Tips & advarsler

  • En brækket keramisk finér vil skal udskiftes, da det ikke er muligt at reparere den.
  • Hvis du havde din finér gjort en lang tid siden, kan du muligvis ikke finde et perfekt farvematch til den knuste finer, da farver har tendens til at falme og ændre sig over tid. Med fortænderne kan du især skal have finer erstattet for at matche de andre tænder.
  • Hvis det overhovedet er muligt, brug den samme tandlæge, der anvendes af finer i første omgang. Han vil have poster, der vil gøre matchende farve og materiale lettere og hurtigere.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com