PDA behandlingsmuligheder for for tidligt fødte børn

02/17/2012 by admin

PDA behandlingsmuligheder for for tidligt fødte børn

Patent ductus arteriosus (PDA) er en tilstand, hvor et blodkar undlader at lukke normalt i et spædbarn hurtigt efter fødslen. Blodkar, der undlader at lukke kaldes ductus arteriosus. Denne tilstand fører til en unormal blodgennemstrømning mellem til store blodkar, der fører blod til hjertet. Symptomer forbundet med denne betingelse er dårlig vækst, træthed, afgrænsningsrammen puls, hurtig vejrtrækning, dårlige spisevaner, åndenød og svedeture mens man spiser.

Venter

Når en baby er for tidligt, egne de patent ductus arteriosus normalt lukker på det inden for et par uger efter fødslen. Læger vil overvåge barnets hjerte for at sikre blodkar lukkes på egen hånd. Det er muligt, at lægen fortsat overvågning tilstand uden nogen procedurer.

Medicin

Det for tidligt født baby læge kan prøve non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler, såsom ibuprofen, at forsøge at lukke fartøjet. Disse stoffer blokerer hormon-lignende kemikalier i Præmatur baby krop at vedstå fartøjerne.

Åben hjertekirurgi

Hvis medicin ikke hjælper, og PDA forårsager helbredsproblemer, kan åbent hjertekirurgi være nødvendig. Operationen indebærer en kirurgen gør et lille snit mellem barnets ribben at nå hjertet. Kirurgen vil derefter reparere kanalen med sting eller clips. Barnet vil forblive på hospitalet i flere dage efter operation for observation. Det kan tage uger for din baby at komme sig helt.

Kateter

Hvis barnets PDA ikke forårsager nogen sundhedsmæssige problemer, kan din læge vil forsøge et kateter procedure, når barnet er 6 måneder gamle. Dette er en masse mindre invasiv end åben hjertekirurgi. Kateter procedurer har færre komplikationer og mindre restitutionstid end åben hjertekirurgi. Lægen bliver nødt til at vente i 6 måneder, fordi for tidligt fødte børn er for lille til at gøre proceduren inden da. En tynd slange ville være indsat i et blodkar i lysken og gevind op til hjertet. En plug eller spole er indsat i kateter at lukke ductus. Dette er normalt en ambulant procedure.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com